Lider sindicat Mechel Câmpia Turzii: Sesizăm DIICOT şi DNA să verifice unde sunt banii combinatului

Liderul sindicatului Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, va sesiza, săptămâna viitoare, DIICOT şi DNA, pentru a verifica unde sunt banii combinatului, susţinând că această problemă trebuie clarificată de instituţii abilitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 13:44
Lider sindicat Mechel Câmpia Turzii: Sesizăm DIICOT şi DNA să verifice unde sunt banii combinatului

Ioan Pascu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că va depune, săptămâna viitoare, în numele sindicatului, o sesizare la DIICOT şi DNA pentru a verifica unde sunt banii combinatului Mechel Câmpia Turzii.

„Instituţiile abilitate ale statului trebuie să se implice şi să verifice dacă, într-adevăr, noul acţionar al Mechel nu are bani pentru plata salariilor compensatorii, aşa cum susţine. Să se verifice unde sunt banii din vânzarea unui depozit din Gara Căţelu, din Bucureşti, care era activ al Mechel Câmpia Turzii, unde sunt banii din vânzarea unor deşeuri feroase, unde sunt banii plătiţi pe marfa vândută anul trecut prin Mechel Service şi unde sunt banii din împrumutul de 45 de milioane de euro luat în luna decembrie”, a spus Pascu.

El a afirmat că va cere ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să se verifice şi rambursările de TVA pentru Mechel Câmpia Turzii şi să nu se aprobe astfel de rambursări înainte de a se asigura că banii merg întâi pentru plata salariilor compensatorii.

Angajaţii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii au protestat, în această săptămână, timp de cinci faţă de neacordarea salariilor compensatorii.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat, joia trecută, că noul acţionar al Mechel are intenţii bune şi face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii foştilor angajaţi de la Câmpia Turzii, însă are conturile blocate.

Tot atunci, prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii noului acţionar al Mechel, că aceştia au dat asigurări că până în 15 martie vor încerca să plătească salariile compensatorii angajaţilor disponibilizaţi de la Câmpia Turzii.

Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Te-ar mai putea interesa și
PayU lansează serviciul Google Pay în România
PayU lansează serviciul Google Pay în România
Datorită parteneriatului dintre PayU, liderul plăților online din România, și Google, serviciul Google Pay este disponibil de acum și pe piața din România, informează compania prin......
În Bucureşti a fost depăşită rata de acoperire vaccinală de 50% – Valeriu Gheorghiţă
În Bucureşti a fost depăşită rata de acoperire vaccinală de 50% – Valeriu Gheorghiţă
Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că în Capitală se înregistrează o rată de acoperire vaccinală ...
Compensații de miliarde de euro în toată Europa pentru cetățenii afectați de scumpirea abruptă a gazelor și electricității. Miniștrii energiei se întâlnesc la Bruxelles, ce a făcut până acum fiecare țară
Compensații de miliarde de euro în toată Europa pentru cetățenii afectați de scumpirea abruptă a gazelor și electricității. ...
Creșterea costurilor cu gazul și energia electrică obligă guvernele europene să discute despre miliarde de euro care ...
Legea pentru interzicerea înstrăinării participaţiilor statului – Cîţu speră să fie abrogată cât mai repede
Legea pentru interzicerea înstrăinării participaţiilor statului – Cîţu speră să fie abrogată cât mai repede
Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că îşi doreşte ca piaţa de capital să joace un rol important în finanţarea ...