Covid face ravagii în Coreea de Nord: bilanţul total ajunge la 1,72 de milioane de cazuri. Armata desfăşurată pentru a lupta împotriva coronavirusului

 Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat neglijenţa şi indolenţa funcţionarilor, care au agravat epidemia de coronavirus în Coreea de Nord, informează miercuri mass-media oficiale, numărul de cazuri depăşind deja în această ţară 1,7 milioane, relatează AFP.
AGERPRES - mie, 18 mai 2022, 08:35
Covid face ravagii în Coreea de Nord: bilanţul total ajunge la 1,72 de milioane de cazuri. Armata desfăşurată pentru a lupta împotriva coronavirusului

Prezidând o reuniune a partidului, marţi, Kim Jong Un a declarat că există „o lipsă de maturitate în capacitatea statului de a face faţă crizei” şi a criticat „atitudinea non-pozitivă, lipsa de energie şi inactivitatea înalţilor responsabili ai statului”, transmite agenţia oficială KCNA.

Coreea de Nord a înregistrat 232.880 de noi cazuri de „febră” marţi seara, ceea ce majorează bilanţul total la 1,72 de milioane de cazuri şi 62 de decese, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul reuniunii de marţi, Kim Jong Un a promis să „trezească întregul partid precum un vulcan activ”, pentru a stăvili răspândirea virusului.

După ce ţara sa a anunţat primul caz de COVID-19, joia trecută, Kim Jong Un a preluat personal conducerea în lupta împotriva epidemiei, care, potrivit lui, provoacă „mare bulversare” în ţară.

El a ordonat un lockdown naţional, populaţia nord-coreeană nefiind vaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva cornavirusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu ravagiile provocate de varianta Omicron asupra populaţiei nevaccinate a Coreei de Nord, reiterându-şi oferta de asistenţă, de la vaccinuri până la echipamente medicale.

Deocamdată, Phenianul pare să nu fi răspuns la aceste apeluri.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu al universităţii americane Johns Hopkins, anul trecut. Spitalele din această ţară sunt notoriu subechipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă.

Potrivit experţilor, Coreea de Nord nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacităţi pentru a-şi testa masiv populaţia.

Armata desfăşurată pentru a lupta împotriva coronavirusului

Armata nord-coreeană a intensificat distribuţia de medicamente pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi agenţia oficiala de presă KCNA, care a raportat aproape 1,5 milioane de cazuri de „febră”, notează AFP.

Liderul Kim Jong Un a ordonat un lockdown la nivel naţional pentru a încerca să stopeze răspândirea virusului în ţară, a cărei populaţie este nevaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva pandemiei, criticând conducerea militarilor.

Sute de membri ai serviciilor Armatei Populare coreene, în uniforme de camuflaj, au fost văzuţi adunându-se în capitala Phenian în fotografii publicate de KCNA.

Armata „şi-a desfăşurat de urgenţă forţele puternice în toate farmaciile din oraşul Phenian şi a început să furnizeze medicamente în cadrul unui serviciu propus 24 de ore din 24”, a declarat KCNA.

Kim Jong Un a criticat luni guvernul şi autorităţile sanitare pentru gestionarea pandemiei, în special pentru incapacitatea de a menţine farmaciile deschise în permanenţă.

De când ţara a anunţat joi primul caz de COVID-19, Kim Jong Un a preluat personal responsabilitatea luptei împotriva epidemiei care, în opinia sa, provoacă „mari bulversări” în ţară.

Autorităţile au raportat peste 1,48 milioane de cazuri de „febră” şi 56 de morţi de la apariţia COVID-19 în ţară şi „cel puţin 663.910 de persoane primesc tratament medical”, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile şi-au intensificat campaniile de sensibilizare în media, iar companiile farmaceutice au crescut producţia de medicamente, a spus KCNA.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu realizat de Universitatea americană Johns Hopkins anul trecut.

Spitalele din ţară sunt prost echipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă.

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa masiv populaţia.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...