Kaufland deschide azi la polul sărăciei bucureştene: Ferentari. Se pregăteşte de alte patru deschideri, una tot în Capitală

Retailerul german Kaufland, cel mai mare operator de hipermarketuri din România, inaugurează astăzi al 12-lea magazin din Capitală. Unitatea se află în sectorul cinci al capitalei, în inima celui mai rău famat cartier din oraş, Ferentari. Până la finele acestui an financiar, retailerul are în plan să deschidă alte patru unităţi. Investiţia totală anul acesta se ridică la 100 de milioane de euro.
Alina Stanciu - mie, 22 iun. 2016, 12:09
Kaufland deschide azi la polul sărăciei bucureştene: Ferentari. Se pregăteşte de alte patru deschideri, una tot în Capitală

Retailerul german Kaufland va deschide astăzi, 23 iunie, un nou magazin în Capitală, al 109-lea din reţea, pe Calea Ferentari numărul 62, în cel mai rău famat cartier din Bucureşti. Până la finalul acestui an financiar, care se termină în februarie, nemţii au însă în plan creşterea reţelei cu alte patru unităţi. Următoarele inaugurări sunt programate la Mangalia, în luna august, Lujoj, Codlea şi Bucureşti, a declarat Valer Hancaş, manager corporate affairs&comunicare Kaufland România. Acesta nu a precizat locaţia unităţii din Capitală.

De asemenea, compania este în plin proces de schimbare a conceptului, axându-se pe ideea de proaspăt. De aceea, noile magazine, dar şi unele dintre cele vechi, au o zonă de produse proaspete cu un design deosebit. Până acum, şase magazine Kaufland au implementat deja acest concept, printre care se află şi cel ce se va deschide mâine în Ferentari.

Investiţia totată bugetată pentru acest an de kaufland, sumă în care sunt incluse noile deschideri dar şi reamenajările, se ridică la 100 de milioane de euro. Suma este similară cu cea din fiecare an, a mai spus oficialul Kaufland.

Cum arată Kaufland Ferentari

Kaufland Ferentari, primul magazin de mari dimensiuni din acest cartier, are o suprafaţă de vânzare de peste 2.900 de metri pătraţi, comercializează în jur de 26.000 de articole din care peste 50% sunt produse în România. De asemenea, hipermarketul este prevăzut cu şase galerii comerciale şi dispune de 200 de locuri de parcare. Spaţiul total de care dispune retailerul este însă de peste 13.300 de metri pătraţi, unitatea fiind ridicată pe platforma SC Fapiro, cel mai mare producător de pile, raşpele şi cuţite pentru industria lemnului. Prin deschiderea acestui magazin, retailerul a creat 100 de locuri de muncă.

Preţuri mai mici

În ceea ce priveşte politica de preţuri a magazinului, managerul companiei susţine că „magazinul este cel puţin la fel de ieftin” ca unitatea din Mihail Sebastian, aflată în proximitate. „Politica noastră de preţuri se aplică în funcţie de zonă şi de concurenţă. ,(…) Cifra de afaceri se va încadra în medie”, a declarat Hancaş.

Singurii concurenţi ai Kaufland din zonă sunt francezii de la Carrefour, care au deschis recent o unitate pe platforma Vulcan, la aceeaşi adresă cu un Kaufland Sebastian, şi Cora, care operează un magazin la ieşirea din oraş, pe Şoseaua Alexandriei. De asemenea, în zonă există magazinul Lidl de pe strada Doina şi Penny Market pe strada Năsăud.

Unitatea deserveşte 900.000 de locuitori.

Intră pe online din 2017

În ceea ce priveşte planurile de a intra în spaţiul virtual, oficialul Kaufland susţine că nu se ştie dacă proiectul va fi implementat direct şi în România, comerţul online fiind un proiect al grupului german. Exista astfel posibilitatea ca firma mamă să aleagă o ţară unde se va implementa un proiect pilot. 2Proiectul ar putea fi fezabil pentru final de 2017″, a declarat Hancaş.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...