1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat pentru abateri disciplinare

Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat joi pe motiv de abateri disciplinare, comisia de disciplină stabilind că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu.

03 iul, 2014 | Agerpres

Potrivit raportului acestei comisii, Corneliu Cernev ar fi fost surprins dormind la locul de muncă, fapt sancţionat prin prevederile Contractului Colectiv de Muncă din Oltchim cu desfacerea contractului de muncă.

Cernev spune însă că în realitatea totul a fost o înscenare menită a 'obstrucţiona activitatea sindicală'.

'Totul este o înscenare. Am fost concediat pe motiv de activitate sindicală pentru că îi deranjam pe administratorii speciali şi judiciari. Aceştia se pare că au fost deranjaţi de faptul că am informat tot timpul atât presa, cât şi salariaţii cu ceea ce se întâmplă la Oltchim, pentru că aşa mi se părea corect, într-un context în care starea de tensiune şi aşteptare era destul de mare', a declarat pentru AGERPRES Corneliu Cernev.

El spune că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă decizia desfacerii contractului de muncă, dar şi o acţiune penală prin care acuză actuala conducere de obstrucţionare a activităţii sindicale.

Corneliu Cernev este liderul sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, sindicat creat în vara anului 2012 când salariaţii au protestat pentru închiderea combinatului vâlcean.

Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013 şi propus pentru privatizare pentru luna decembrie a acestui an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO