1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Încă un an cu accelerația la podea pentru Lidl. Au investit aproximativ 9,8 milioane de euro în expansiune

Retailerul german Lidl va inaugura în data de 19 decembrie, la Sf Gheorghe, ultimul magazin din acest an, după un tur de forță în urma căruia au apărut pe hartă 23 supermarketuri noi. 2019 a fost astfel pentru retailerul german, al treilea după cifra de afaceri, unul de excepție din punct de vedere al expansiunii.Investițiile sunt și ele pe măsură, de aproximativ 9,8 milioane de euro, din estimările ECONOMICA.NET.

04 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Discounterul german Lidl a investit anul acesta cel puțin 9,8 milioane de euro în construcția de noi magazine, rețeaua urmând să ajungă la final de an la un număr de 261 de supermarketuri, cu 23 mai multe decât anul trecut, arată informațiile ECONOMICA.NET

Este unul dintre anii de vârf ai companiei din punct de vedere al expansiunii, 2018 aducând în piață 20 de magazine Lidl noi. 

Ultima inaugurare va avea loc pe 19 decembrie. Vorbim însă despre o relocare, în Sfântu Gheorghe (Lăcrimioarei 2), care s-a adăugat altor trei relocări de anul acesta, la Deva, Huși și Zărnești. Pe 5 decembrie, retailerul va inaugura alte trei unități în București ( Calea Rahovei), unul în Negrești-Oaș din județul Satu-Mare și unul în Botoșani.

Procesul de deschidere de noi magazine a debutat pentru Lidl încă din luna ianuarie a anului, când a deschis un supermarket în localitatea Ghiroda, Timiș. În prima jumătate a anului inauguraseră deja 11 supermarketuri, dintre care două relocări.

În medie, construcția unui magazin Lidl presupune o investiție de aproximativ 2 milioane de lei ( 430.000 de euro), din informațiile ECONOMICA.NET ,ceea ce înseamnă că anul acesta retailerul a investiit în jur de 9,8 milioane de euro în expansiune (doar partea de construcție). În medie, un magazin Lidl are aproximativ 1.300 de mp și presupune 20 de locuri de muncă.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 6.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine și 5 centre logistice.

Retailerul a raportat în 2018 afaceri de aproximativ 8 miliarde de lei, cu 20% mai mult decât în 2017, fiind al treilea retailer alimentar din România după rulajul net.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO