Lidl a început să facă angajări pentru lansarea pe piaţa din SUA

Lanţul german de magazine Lidl, care s-a extins rapid în Europa pentru a deveni unul din cei mai mari retaileri de pe vechiul continent, a început o campanie de recrutări în SUA în avanpremiera lansării sale pe această piaţă în 2017 sau 2018, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 13 dec. 2016, 21:46
Lidl a început să facă angajări pentru lansarea pe piaţa din SUA

Lidl a organizat luni, în Carolina de Nord, un eveniment pentru recrutarea de manageri de magazin, un alt eveniment similar pentru supervizori urmând a fi organizat miercuri la Fairfax, Virginia.

‘Am ajuns în America şi căutăm persoane talentate, prietenoase şi dinamice care doresc să ni se alăture’, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Internet a Lidl.

Grupul german, care are deja peste 10.000 de magazine în 27 de ţări din Europa, ar urma să deschidă primele 120-150 de magazine pe Coasta de Est a SUA începând cu a doua parte a lui 2017, ceea ce va pune presiuni pe retailerii existenţi precum Kroger şi Wegmans.

Deţinerea unui paşaport este una din cerinţele Lidl pentru managerii de magazin în condiţiile în care cei selectaţi ar urma să călătorească în Europa pentru un program de training de şase luni.

Pe pagina sa de Internet, Lidl susţine că are 75 de poziţii libere, majoritatea pentru sediul general de la Arlington, Virginia, inclusiv experţi în imobiliare şi resurse umane, plus un profesor de limba germană. De asemenea, potrivit Planet Retail, grupul german caută proprietăţi în statele de pe Coasta de Est a SUA între Pennsylvania şi Georgia, având deja în vedere aproximativ 80 de locaţii potenţiale.

Firma de consultanţă Kantar Retail estimează că vânzările Lidl ar putea depăşi două miliarde de dolari în al doilea an de activitate pe piaţa din SUA, urmând să ajungă la nouă miliarde de dolari până în 2023. De asemenea, firma de consultanţă susţine că în câţiva ani Lidl va ajunge la o reţea de peste 400 de magazine pe Coasta de Est a SUA.

Rivalul Aldi, care a deschis primul său magazin din SUA în 1976, are în prezent 1.600 de magazine şi în 2015 a realizat vânzări de 10 miliarde de dolari.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de ţări europene şi având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajaţi, Lidl se numără printre primii 10 comercianţi de produse alimentare la nivel mondial.

Te-ar mai putea interesa și
Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021
Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021
Vodafone România a raportat venituri din servicii de 801 milioane de euro, în anul financiar încheiat la 31 martie 2021, mai mici cu 1,5%, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut,......
Vox Property Group contractează o finanțare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank
Vox Property Group contractează o finanțare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank
Vox Property Group, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din zona de vest a țării, a contractat o finanțare ...
UE vrea să facă o nouă încercare spre un sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE
UE vrea să facă o nouă încercare spre un sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE
Comisia Europeană vrea să propună introducerea, din 2023, a unui sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE, ...
E oficial. Scenariul în care funcţionează şcolile se poate schimba, de acum, şi „peste noapte”. Actul normativ a apărut în Monitorul Oficial
E oficial. Scenariul în care funcţionează şcolile se poate schimba, de acum, şi „peste noapte”. Actul normativ ...
Scenariul în care funcţionează şcolile se va actualiza "peste noapte" în funcție de incidenţa cumulată în ultimele ...