Lidl îşi retrage semipreparatele din Suedia şi Finlanda

Distribuitorul Lidl a retras în acest weekend din magazinele sale din Suedia şi Finlanda semipreparatele prezentate ca fiind realizate pe bază de carne de vită, temându-se că ele ar putea conţine carne de cal, a anunţat luni societatea, potrivit AFP.
Economica.net - lun, 18 feb. 2013, 14:04
Lidl îşi retrage semipreparatele din Suedia şi Finlanda

Această operaţiune de retragere este prima în cazul produselor vândute în Finlanda de la izbucnirea scandalului cărnii de cal etichetate ca fiind de vită. În schimb, din Suedia fuseseră deja retrase loturi de lasagna produse de compania Findus conţinând carne de cal.

Lidl Suedia a semnalat pentru AFP că a retras din raioanele sale gulaş şi ravioli marca Coquette, fabricate de firma germană Dreistern.

Lidl Finlanda a explicat că a decis să retragă gulaş Coquette după ce a fost avertizată de firma mamă în legătură cu suspiciunile legate de carnea de la Dreistern, furnizorul german al semipreparatelor retrase.

‘Am primit o avertizare, vineri, cu privire la aceste produse şi am decis să le retragem din raioanele noastre, ca o măsură de precauţie’, a declarat purtătorul de cuvânt al Lidl Finlanda, Pilvi-Sisko Riikonen.

Autoritatea din domeniul securităţii alimentare finlandeze Evira a anunţat luni, într-un comunicat, că pregăteşte efectuarea unor teste ADN pentru a verifica dacă în Finlanda carnea care se vinde corespunde celei anunţate pe etichetele adresate consumatorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform unui proiect de HG consultat de Economica.net. Finanţarea acestei......
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...