Lidl susţine formarea cadrelor didactice din peste 100 de şcoli, în programul Teach for Romania

Lidl va susţine formarea cadrelor didactice din peste 100 de şcoli, care vor oferi educaţie celor peste 3000 de copii beneficiari ai programului Teach for Romania, informează retailerul.
Economica.net - lun, 19 aug. 2019, 18:01
Lidl susţine formarea cadrelor didactice din peste 100 de şcoli, în programul Teach for Romania

„La achiziţionarea oricărui produs din gama Şcoala în coolori vesele, în perioada 19 august – 1 septembrie, Lidl donează 1 leu pentru continuarea activităţilor desfăşurate de Teach for Romania în şcolile din ţară. Astfel, cu ajutorul clienţilor săi, Lidl va susţine formarea cadrelor didactice din peste 100 de şcoli, care vor oferi educaţie de calitate celor peste 3000 de copii beneficiari ai programului”, se arată într-un comunicat al Lidl remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în România, în medie, dintr-o clasă de 24 de elevi, mai puţin de jumătate ajung să susţină examenul de bacalaureat şi doar 10 dintre aceştia promovează, conform Unicef şi ISE. Mii de copii abandonează şcoala fără abilităţi elementare care să le permită să devină cetăţeni funcţionali, fără perspective reale de a-şi construi viitorul, iar cei mai afectaţi sunt copiii din medii vulnerabile. De aceea, programul naţional Teach for Romania îşi propune să contribuie la dezvoltarea unui sistem educaţional echitabil, de calitate, în care profesorii să se concentreze exclusiv pe nevoile de educaţie ale copiilor, oferindu-le o şansă reală la un viitor mai bun.

„Aceasta este cea de-a treia asemenea iniţiativă prin care Lidl România îşi implică activ clienţii în susţinerea programului Teach for România. De la demararea parteneriatului strategic dintre Lidl şi Teach for Romania, în 2016, şi până în prezent, Lidl împreună cu clienţii săi au sprijinit financiar organizaţia cu peste 500.000 euro, susţinând mai bine de 100 de cadre didactice în misiunea lor de a îmbunătăţi calitatea educaţiei şi de a creşte potenţialul copiilor proveniţi din medii vulnerabile. Astfel, peste 5.000 de elevi din 100 de şcoli au beneficiat de ore de literaţie şi numeraţie, cursuri de dezvoltare de abilităţi socio-emoţionale, au învăţat cum să aibă gândire critică, cum să socializeze şi să comunice”, precizează sursa citată.

Gama Şcoala în coolori vesele include produse destinate activităţilor şcolare ale copiilor, precum rechizite şi ghiozdane, dar şi cărţi de activităţi sau jocuri educative.

Teach for România este o organizaţie non-profit care activează din 2014. În cei doi ani de predare ca profesor sau învăţător sprijinit de Teach for Romania, participanţii au parte de programe de pregătire şi training din partea unor profesionişti în pedagogie şi leadership, dar şi acces la cea mai mare comunitate globală în educaţie şi leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenţii programului sunt încurajaţi să continue schimbarea începută în şcoală prin iniţiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educaţie, politici publice şi media.

Lidl, parte a grupului Schwarz, este una dintre companiile de top de pe piaţa de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de ţări din întreaga lume şi în prezent operează în jur de 10.500 de magazine şi mai mult de 150 de centre în 28 de ţări la nivel mondial.

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...