Lidl va construi la Roman al cincilea centru logistic. Angajează 200 de persoane

Retailerul german Lidl va ridica, în apropierea oraşului Roman, al cincilea centru logistic din ţară. Acesta va deservi 50 de magazine Lidl şi va genera 200 de noi locuri de muncă.
Economica.net - lun, 13 nov. 2017, 10:35
Lidl va construi la Roman al cincilea centru logistic. Angajează 200 de persoane

Lidl continuă procesul de expansiune în România prin construcția unui nou centru logistic de 44.960 de mp  în localitatea Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman. Depozitul va asigura aprovizionarea a 50 de magazine Lidl din zona Moldovei şi va fi ridicat pe un teren cu o suprafaţă de 132.000 de mp.

„Un factor important în alegerea locației l-a constituit proximitatea față de drumul european E85, ce permite eficientizarea proceselor de aprovizionare și, astfel, menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Angajamentul pe care îl avem, încă de la intrarea pe piața din România, față de mediul înconjurător este un factor care ne ghidează în toate operațiunile de business. Depozitul de la Roman, ca de-altfel toate clădirile noastre noi, este gândit să fie o clădire sustenabilă, începând cu alegerea amplasării, ce permite eficientizarea logisticii, până la tehnologiile care vor fi folosite în timpul construcției și la cele care vor fi implementate în activitățile de zi cu zi, odată ce va deveni funcțional.” a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Deschiderea noului centru logistic va presupune crearea a peste 200 de noi locuri de muncă, pentru toate nivelurile de pregătire profesională: de la persoane cu studii superioare, în zona administrativă, până la personal necalificat, în zona operativă. Fiecare angajat al depozitului din Roman va beneficia de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte patru centre logistice Lidl din Chiajna, Nedelea, Iernut sau Lugoj. Cel mai mic salariu va fi de 2315 lei brut, sumă care include și bonurile de masă. În plus, angajații vor avea la dispoziție și alte beneficii, precum asigurare medicală privată gratuită, cursuri de perfecționare și programe de dezvoltare profesională.

Centrul logistic de la Roman va dispune de facilități destinate angajaților și partenerilor săi, precum șoferii camioanelor care transportă marfă. Asemenea centrului logistic inaugurat anul trecut în Lugoj, depozitul va beneficia de vestiare speciale pentru angajați, precum și de o sală de mese cu o suprafață de aproximativ 138 mp, cu o terasă exterioară de 100 mp, unde angajații se pot relaxa și lua prânzul. În plus, pentru promovarea unui stil de viață sănătos în rândul angajaților săi, Lidl va amenaja în curtea interioară a depozitului un teren de sport, cu o suprafață de 1125 mp, cu toate dotările standard, funcțional 24 de ore din 24.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor a inițiat două proiecte pentru exproprieri suplimentare pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), unde lucrează deja turcii de la Alsim Alarko, și......
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, ...
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...