LIFE IS HARD cumpără 10% din compania de servicii de asitență de urgență pentru evenimente neprevăzute Pointer Systems

LIFE IS HARD a anunțat astăzi că preia, prin intermediul LIH Ventures, 10% din acțiunile Pointer Systems, companie antreprenorială care asigură servicii de asistență de urgență pentru evenimente neprevăzute, domestice sau care țin de mobilitate. Valoarea tranzacției se ridică la 200.000 de euro și se va derula prin LIH Ventures, brațul de investiții al LIFE IS HARD, vehicul creat pentru a susține dezvoltarea startup-urilor din domenii conexe și complementare pieței de asigurări.
Ion Dobreanu - mie, 17 apr. 2024, 16:47
LIFE IS HARD cumpără 10% din compania de servicii de asitență de urgență pentru evenimente neprevăzute Pointer Systems

Tranzacția a fost încheiată la doar o zi după anunțarea pe Bursă a succesului emisiunii de obligațiuni, suprasubscrisă în procent de 242%, LIFE IS HARD (LIH).

“Prin achiziționarea unui pachet relevant în cadrul Pointer Systems, LIH Ventures își propune să accelereze dezvoltarea acestei companii care activează într-un domeniu complementar pentru ecosistemul nostru. În prezent, LIH operează cel mai mare ecosistem de distribuție de asigurări din România, prin platforma marketplace 24broker utilizată de peste 80 de companii de brokeraj și prin care se tranzacționează polițe în valoare de aproape un miliard de euro. Integrând oferta Pointer Systems în marketplace-ul 24broker, aceste servicii pot ajunge în fața a peste 11.000 de agenți de asigurări care au acces la o piață multiplicată exponențial. Implicarea unui partener cu acces la canale de distribuție multiple, cum este LIH, va avea impact în creșterea noului nostru coechipier, echipa Pointer Systems”, spune Cătălin Chiș, CEO LIFE IS HARD S.A..

Pointer Systems oferă pachete cu o configurație complexă și îmbină mai multe servicii prin care asigură intervenții rapide în cazul unui eveniment neprevăzut. În Europa de Vest, penetrarea acestor servicii este foarte ridicată: în Olanda, 40% dintre șoferi au abonament de asistență pentru mobilitate rutieră (roadside assistance), iar în Marea Britanie peste 4 milioane de imobile au contractat o formă de abonament pentru servicii de asistență tehnică domestică.

“Pointer Systems și-a demonstrat stabilitatea modelului de business, ajungând în 2023 la o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro cu o profitabilitate solidă. Ne-am dorit să dezvoltăm o societate globală dedicată Serviciilor de Asistență de urgență, cu componente diversificate, personalizate pentru fiecare domeniu, fie că vorbim despre Asistență Rutieră sau despre Asistenţă Tehnică destinată domeniului domestic. Am căutat cea mai bună soluție pentru a crește accelerat, iar ecosistemul LIFE IS HARD a fost opțiunea potrivită; vom avea alături atât un partener de investiții, cât și access la un ecosistem care poate crește distribuția serviciilor noastre”, menționează Tudor Ion, fondator și CEO al Pointer Systems.

Despre LIFE IS HARD

LIFE IS HARD SA (LIH) este prima companie românească de software listată la BVB, piața AeRo, segmentul Premium, iar din 2021 face parte din indicele BET AeRO.

Compania are 20 ani de activitate, iar în 2020 a intrat în proces de dezvoltare accelerată prin achiziții și fuziuni care i-au crescut semnificativ rezultatele financiare și poziția pe piață. Astfel, LIFE IS HARD a integrat fondul de comerț al companiilor Active Power Solutions (APS) respectiv TreeComm, ambele distribuitori de telecomunicații B2B, și a preluat 40% din actionariatul Performia Finance (servicii financiare), respectiv 100% din Innobyte Solutions (e-Commerce).

În 2022, compania a fondat LIH Ventures, un braț de inovare pentru insurance și domenii conexe prin care își propune să susțină investiții în startup-uri cu potențial de scalare regională. Activitatea ecosistemului de business LIFE IS HARD este concentrată pe digitalizare pentru companii și comunități, cu focus crescut pe industria de asigurări.

Despre Pointer Systems

Pointer Systems este o companie antreprenoriala, activă în România din 2008 si dedicată serviciilor de asistență rutieră și serviciilor de asistență tehnică la domiciliu. Compania a devenit principalul furnizor de produse și servicii pentru organizații din industria auto, energie și servicii financiare, avand in portofoliu parteneriate comerciale cu nume importante pe piața românească din diverse domenii de activitate precum asigurări, brokeraj, energie sau leasing.

POINTER Systems aduce consumatorilor soluții de asistență, structurate în pachete de servicii cu o configurație complexă. Intervențiile se fac în regim de urgență, oriunde in tara, printr-o rețea națională de specialiști autorizați pentru acoperirea necesităților tehnice și juridice.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: Statul va încasa pe 30 septembrie primele sume din impozitul pe marile averi
Marcel Boloș: Statul va încasa pe 30 septembrie primele sume din impozitul pe marile averi
Primele încasări din impozitul pe marile averi ar trebui să le avem la 30 septembrie, până atunci autorităţile locale urmând să notifice la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală......
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat pleacă pe o funcție de conducere în cadrul companiei mamă CBC International
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat ...
Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar (foto) la conducerea ...
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele piețe pentru a lua decizii. Însă sursele ...
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care l-a ținut blocat timp de 27 de ani
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ...
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit ...