Linia Bucharest City Tour, promovată prin hărţi turistice bilingve, distribuite gratuit în hoteluri

Linia Bucharest City Tour va fi promovată, la redeschiderea din 1 mai, prin hărţi turistice bilingve, care vor fi distribuite gratuit în hotelurile unde sunt cazaţi turişti veniţi în Bucureşti, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, directorului general al RATB, Adrian Câmpurean.
Economica.net - mie, 10 apr. 2013, 16:04
Linia Bucharest City Tour, promovată prin hărţi turistice bilingve, distribuite gratuit în hoteluri

„Pe 1 mai, atunci când va fi reintrodusă linia turistică Bucharest City Tour, aceasta va avea o altă faţă, astfel încât să fie mai atractivă pentru turişti şi numărul celor care vor merge pe traseul turistic să crească semnificativ. Anul trecut, am avut 40.000 de clienţi, anul acesta vrem să ajungem măcar la 60.000”, a mai spus directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Potrivit directorului RATB, hărţile bilingve vor conţine informaţii despre principalele obiective turistice din Capitală.

Totodată, străinii veniţi în Bucureşti vor putea cumpăra, de la hotel, tichetul de călătorie pentru linia turistică.

„Vrem să introducem, aşa cum se întâmplă peste tot în Europa, la hoteluri şi la restaurante, hărţi cu trasee turistice pe care să găseşti punctele importante pentru turismul unui oraş, dar şi locurile unde poţi să te cazezi sau unde poţi să iei masa. Astfel, hotelierii şi proprietarii de restaurante îşi fac reclamă la noi şi noi ne promovăm, prin intermediul lor, traseul”, a precizat Adrian Câmpurean, care a explicat că hotelierii şi proprietarii de restaurante vor suporta costurile de producţie a hărţilor.

Directorul RATB a mai spus că propunerile au fost foarte bine primite atât de hotelieri, cât şi de proprietarii de restaurante, în special cei din Centrul Istoric.

De asemenea, de la centrele de vânzare a tichetelor sau chiar de la hotel, turiştii vor putea lua hărţile traseelor RATB, cu repere despre zonele şi instituţiile importante din Bucureşti.

„După proiectul hărţilor turistice destinate liniei Bucharest City Tour, avem în vedere elaborarea hărţilor traseelor RATB, care vor conţine, pe lângă traseele autovehiculelor regiei, şi marcarea sediilor instituţiilor din Capitală. Străinii vor primi această hartă de la centrele noastre de vânzare de tichete sau chiar de la hotel”, a explicat directorul RATB.

Proiectul Bucharest City Tour a fost iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului la 28 iulie 2011. La sfârşitul lui noiembrie 2011, RATB a anunţat că va menţine în funcţiune linia turistică şi pe timpul iernii, autobuzele supraetajate fiind înlocuite cu unele de linie. Cele patru autobuze supraetajate au intrat din nou în circulaţie la începutul lunii mai 2012, linia Bucharest City Tour fiind suspendată temporar, ulterior, la 1 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...