Lipsa infrastructurii moderne, obstacol pentru investiţii mai mari ale SUA în România – ambasadorul american

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a declarat, luni, că lipsa unei infrastructuri moderne - şosele, căi ferate, dar şi în sectorul energetic - reprezintă un obstacol în atragerea de investiţii americane mai mari în România, precizând că pentru unele dintre companiile americane aceasta este o problemă foarte importantă.
Economica.net - lun, 01 feb. 2016, 12:11
Lipsa infrastructurii moderne, obstacol pentru investiţii mai mari ale SUA în România - ambasadorul american

‘Lucrând cu noul Guvern, mai ales cu vicepremierul Borc, dar şi cu prim-ministrul, am explorat modalităţi pentru a vedea cum actualele priorităţi ale Guvernului pot fi utilizate pentru a îmbunătăţi climatul investiţional din România. Un obstacol pentru investiţii mai mari ale americanilor (…) în România este lipsa unei infrastructuri moderne – şosele, căi ferate, dar şi în sectorul energetic. Este o prioritate a premierului Cioloş şi una care cred că este foarte potrivită, de a adânci integrarea României în Uniunea Europeană, să utilizeze mai bine resursele pe care le are la dispoziţie de la UE – fonduri de coeziune, fonduri structurale’, a afirmat Klemm, la o masă rotundă cu jurnaliştii.

El a explicat că fabricile au nevoie de infrastructură rutieră pentru a transporta materiile prime şi apoi produsele finite.

Ambasadorul a spus că, în cadrul unei vizite pe care a făcut-o la Iaşi, oamenii de afaceri de acolo, atât americani, cât şi români, au subliniat nevoia unei autostrăzi care să lege mai eficient acest oraş de reţeaua de şosele din România, dar şi din Europa.

‘Aş vrea să încurajez companiile româneşti să ia în considerare Statele Unite ca o destinaţie pentru investiţiile lor. Preşedintele şi premierul dumneavoastră m-au rugat să mă concentrez pe dimensiunea parteneriatului strategic. Ar dori să vadă mai multe investiţii americane în România. Acest lucru nu este ceva pe care ambasadorul SUA îl poate realiza de unul singur, este nevoie ca mediul de afaceri de aici să fie favorabil pentru investiţii, atât pentru investitorii americani, cât şi pentru cei din alte state’, a adăugat Hans Klemm.

Agerpres

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...