Lista joburilor şi salariilor cu care vor fi angajaţi în 2014 oamenii fără experienţă

Trei jucători mari din piaţă - Manpower, Lugera The People Republic şi Adecco - vă spun unde vor fi angajaţi în 2014 candidaţi fără experienţă, fie absolvenţi de facultate, fie absolvenţi de studii medii, şi pe ce salarii.
Cristina Şomănescu - Dum, 05 ian. 2014, 22:12
Lista joburilor şi salariilor cu care vor fi angajaţi în 2014 oamenii fără experienţă

Licenţiaţii vor fi angajaţi în 2014 pe salarii nete cuprinse între 800 de lei şi 2.000 de lei pe lună, în domenii precum telesales, call center, IT şi pharma – estimări Lugera The People Republic

Absolvenţii de facultate fără experienţă vor fi angajaţi în 2014 pe salarii nete lunare cuprinse în intervalul 800 de lei şi 2.000 lei net.

Licenţiaţii fără experienţă vor fi angajaţi în 2014 în poziţii de telesales, în call center, ca operatori facturare şi vor fi remuneraţi cu salarii nete lunare cuprinse între 800 de lei şi 1.000 lei net, estimează recrutorii de la Lugera The People Republic.

Candidaţii care au absolvit o facultate şi nu au experienţă de muncă vor fi angajaţi în 2014 în IT, în domeniul traducerilor sau în industria farmaceutică, şi vor fi plătiţi cu salarii nete lunare cuprinse între 1.800 si 2.000 de lei.

Angajatorii vor căuta în 2014 candidaţi ambiţioşi, cu obiective profesionale bine stabilite, orientaţi către rezultate şi care au activiăţi extracurriculare, spun recrutorii firmei Lugera The People Republic.
Candidaţii cu studii medii vor fi remuneraţi în 2014 cu salarii nete lunare cuprinse între 600 de lei şi 1.200 de lei net şi vor fi angajaţi cu precădere în posturi de operator producţie, manipulant, gestionar, etc.

Absolvenţii de Politehnică şi de Ştiinţe Economice – fără experienţă – au şanse mari să fie angajaţi în 2014 – estimări Manpower.

Domeniile care vor absorbi cei mai mulţi candidaţi fără experienţă în 2014 sunt IT, industria prelucrătoare şi centrele de servicii tip call center, spun recrutorii firmei Manpower.
Dintre candidaţii cu studii superioare, în 2014 vor fi căutaţi de angajatori cu precădere cei care au absolvit facultăţi politehnice sau cu profil economic.

Angajatorii vor căuta absolvenţi de facultate care în perioada facultăţii au fost implicaţi în activităţi extracurriculare (competiţii, activităţi de voluntariat) şi care vor să lucreze în echipă. Şansele lor de angajare cresc substanţial dacă vorbesc cel puţin o limbă străină, ne spune Ariadna Stamatopol, consultant în cadrul Manpower Professional.

Candidatul ideal din 2014 este echilibrat, dovedeşte iniţiativă, flexibilitate, rezistenţă la efort şi stres şi foarte bune abilităţi de lucru în echipă, ne spune Raluca Grigore, consultant în cadrul agenţiei Manpower Ploieşti.

Candidatul ideal căutat de angajatorii din industria prelucrătoare în 2014 este absolvent de liceu sau facultate, este dispus să înceapă cariera de la un nivel inferior calificării  – operator, tehnician, etc – are cunoştinţe tehnice de bază, poate asimila rapid informaţii, este foarte adaptabil, dă dovadă de dexteritate şi este atent la detalii, ne spun recrutorii firmei Manpower.

Candidatul fără experienţă care va fi angajat în 2014 în call center trebuie să stăpânească o limbă străină, să aibă abilităţi de comunicare şi să fie dispus să aibă program de muncă neconvenţional. Sunt avantajaţi la recrutare candidaţii care vorbesc şi o a doua limbă străină, adaugă recrutorii de la Manpower.

În cele mai multe cazuri, licenţiaţilor fără experienţă li se va oferi un salariu net lunar cuprins între 1.000 de lei şi 2.000 de lei, în 2014, adaugă ei.

În medie, absolvenţii de facultate vor fi angajaţi în 2014, în marile oraşe ale ţării, pe salarii de 1.400 de lei net pe lună – estimări Adecco

Candidaţii licenţiaţi fără experienţă vor fi vânaţi în Bucureşti şi în oraşele mari (Braşov, Timişoara, Cluj, Iaşi) de call centers şi share services centers, BPO (business process outsourcing) centers.

Salariul de pornire oferit în Bucureşti, în 2014, candidaţilor fără experienţă care vorbesc o limbă străină se va situa, în medie, în jurul valorii de 1.400 de lei net, pentru o normă întreagă.
Pentru cunoaşterea limbii germane li se acordă 30% în plus la salariu, în call centers. Iar fiecare limbă exotică le creşte constant venitul, spun recrutorii firmei Adecco.

Şansele rămân modeste pentru cei care vor să se angajeze în 2014 în oraşele mici ale ţării.
În aceste oraşe, locurile de muncă vacante sunt limitate iar forţa de muncă fie migrează, fie acceptă joburi temporare fără potenţial de carieră dar care asigură subzistenţa şi oferă stabilitatea unui salariu mic, dar fix, spun recrutorii de la Adecco.
 
Recomandarea ar fi ca atunci când nu ai experienţă să vii interesat să ţi-o câştigi prin aplicarea la joburi temporare, relevante pentru educaţia ta profesională, pentru că acumularea ei validează un CV mai mult decât aşteptarea jobului ideal. Mai mult, motivaţia şi atitudinea sunt extreme de importante, uneori mai importante decât abilităţile, caci dacă vrei să munceşti, un angajator îţi poate oferi şansa de a dovedi ce poţi sau de a învăta, susţin recrutorii firmei Adecco.

Candidaţii care au absolvit liceul şi nu au experienţă de muncă vor fi remuneraţi cu salarii care încep de la salariul minim pe economie şi urcă doar după acumularea unor competenţe minime, adaugă recrutorii de la Adecco.

Absolvenţii de liceu fără experienţă de muncă îşi vor putea găsi de lucru în 2014 în zona de producţie, în retail (ca operatori, manipulatori marfă, etc), în industria textilă în sistem lohn, în industria auto, în micile IMM-uri, conchid recrutorii firmei Adecco. 

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...