Posturile şi salariile cu care vor fi angajaţi oamenii fără experienţă în 2014

Trei jucători mari din piaţă - Manpower, Lugera The People Republic şi Adecco - au spus pentru Economica.net care sunt domeniile în care candidaţii fără experienţă au cele mai mari şanse să se angajeze în cursul anului 2014 şi pe ce salarii.
Cristina Şomănescu - Dum, 05 ian. 2014, 22:12
Posturile şi salariile cu care vor fi angajaţi oamenii fără experienţă în 2014

Licenţiaţii vor fi angajaţi pe salarii nete cuprinse între 800 de lei şi 2.000 de lei pe lună în anul 2014, în domenii precum telesales, call center, IT şi pharma – estimări Lugera The People Republic.

În 2014, licenţiaţii fără experienţă vor fi angajaţi în poziţii de telesales, în call center, ca operatori facturare şi vor fi remuneraţi cu salarii nete lunare cuprinse între 800 de lei şi 1.000 lei net, au spus pentru Economica.net recrutorii de la Lugera The People Republic.

Candidaţii care au absolvit o facultate şi nu au experienţă de muncă vor putea fi angajaţi în IT, în domeniul traducerilor sau în industria farmaceutică în anul 2014 şi vor fi plătiţi cu salarii nete lunare cuprinse între 1.800 si 2.000 de lei.

În 2014, angajatorii vor căuta candidaţi ambiţioşi, cu obiective profesionale bine stabilite, orientaţi către rezultate şi care au activiăţi extracurriculare, spun recrutorii firmei Lugera The People Republic.
Candidaţii cu studii medii vor fi remuneraţi în 2014 cu salarii nete lunare cuprinse între 600 de lei şi 1.200 de lei net şi vor fi angajaţi cu precădere în posturi de operator producţie, manipulant, gestionar.

Domeniile care vor absorbi cei mai mulţi candidaţi fără experienţă în 2014 sunt IT, industria prelucrătoare şi centrele de servicii tip call center, spun recrutorii firmei Manpower.

Dintre candidaţii cu studii superioare, în 2014 vor fi căutaţi de angajatori cu precădere cei care au absolvit facultăţi politehnice sau cu profil economic.

Angajatorii vor căuta absolvenţi de facultate care în perioada facultăţii au fost implicaţi în activităţi extracurriculare (competiţii, activităţi de voluntariat) şi care vor să lucreze în echipă. Şansele lor de angajare cresc substanţial dacă vorbesc cel puţin o limbă străină, a spus pentru Economica.net Ariadna Stamatopol, consultant în cadrul Manpower Professional.

Candidatul „ideal” din 2014 este echilibrat, dovedeşte iniţiativă, flexibilitate, rezistenţă la efort şi stres şi foarte bune abilităţi de lucru în echipă, a spus pentru Economica.net Raluca Grigore, consultant în cadrul agenţiei Manpower Ploieşti.

Candidatul căutat de angajatorii din industria prelucrătoare în 2014 este absolvent de liceu sau facultate, este dispus să înceapă cariera de la un nivel inferior calificării  – operator, tehnician, etc – are cunoştinţe tehnice de bază, poate asimila rapid informaţii, este foarte adaptabil, dă dovadă de dexteritate şi este atent la detalii, au spus recrutorii firmei Manpower pentru Economica.net

Candidatul fără experienţă care va fi angajat în 2014 în call center trebuie să stăpânească o limbă străină, să aibă abilităţi de comunicare şi să fie dispus să aibă program de muncă neconvenţional. Sunt avantajaţi la recrutare candidaţii care vorbesc şi o a doua limbă străină, adaugă recrutorii de la Manpower.

În cele mai multe cazuri, licenţiaţilor fără experienţă li se va oferi un salariu net lunar cuprins între 1.000 de lei şi 2.000 de lei, în 2014, adaugă ei.

Absolvenţii de facultate vor fi angajaţi în 2014, în marile oraşe ale ţării, pe salarii medii de 1.400 de lei net pe lună – estimări Adecco.

Candidaţii licenţiaţi fără experienţă vor fi căutaţi în Bucureşti şi în oraşele mari (Braşov, Timişoara, Cluj, Iaşi) de call centers şi share services centers, BPO (business process outsourcing) centers.

Salariul de pornire oferit în Bucureşti, în 2014, candidaţilor fără experienţă care vorbesc o limbă străină se va situa, în medie, în jurul valorii de 1.400 de lei net, pentru normă întreagă.
Pentru cunoaşterea limbii germane li se acordă 30% în plus la salariu, în call centers. Iar fiecare limbă exotică cunoscută le creşte constant venitul, au spus recrutorii firmei Adecco pentru Economica.net.

Şansele rămân modeste pentru cei care vor să se angajeze în 2014 în oraşele mici ale ţării.
În aceste oraşe, locurile de muncă vacante sunt puţine, iar forţa de muncă fie migrează, fie acceptă locuri de muncă temporare fără potenţial de carieră, dar care asigură subzistenţa şi oferă stabilitatea unui salariu mic, dar fix, spun recrutorii de la Adecco.

Recrutorii Adecco le recomandă tinerilor fără experienţă de muncă să accepte posturi temporare, relevante pentru educaţia lor profesională, pentru că acumularea ei validează un CV mai mult decât aşteptarea jobului ideal. Mai mult, motivaţia şi atitudinea sunt uneori mai importante decât abilităţile, întrucât dacă vrei să munceşti, un angajator îţi poate oferi şansa de a dovedi ce poţi sau de a învăta, susţin recrutorii firmei Adecco.

Candidaţii care au absolvit liceul şi nu au experienţă de muncă vor fi remuneraţi cu salarii care încep de la salariul minim pe economie şi care cresc după acumularea unor competenţe minime, adaugă recrutorii de la Adecco.

Absolvenţii de liceu fără experienţă de muncă îşi vor putea găsi de lucru în 2014 în zona de producţie, în retail (ca operatori, manipulatori marfă, etc), în industria textilă în sistem lohn, în industria auto, în micile IMM-uri, conchid recrutorii firmei Adecco.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...