1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

News

Lista miliardarilor care finanţează candidaţii la preşedinţia SUA

Louis Bacon, Jim Davis, Darwin Deason, Charles şi David Koch sunt câţiva dintre miliardarii care susţin financiar candidaţii la preşedinţia SUA, potrivit unui clasamentu Forbes.

24 mar, 2012 | Ziare.com

Harold Simmons, un investitor texan care, în ciuda averii de 9 miliarde de dolari şi unui program controversat pentru deşeurile nucleare, rămâne relativ necunoscut publicului larg, a declarat că va dona 36 de milioane de dolari unor grupuri de acţiune politică de dreapta, care luptă împotriva actualului preşedinte, Barack Obama, după ce a donat, deja, alte 18 milioane de dolari.

Sheldon Adelson, magnat care deţine mai multe casinouri în Las Vegas şi în alte oraşe din lume, a anunţat că va dona 100 de milioane de dolari candidatului său preferat, Newt Gingrich, sau oricui altcuiva care ar avea şanse să-l învingă pe Obama. Până în prezent, el şi familia sa au donat 16,5 milioane de dolari.

Cei doi miliardari antemenţionaţi n-au nicio problemă în a scrie aceste cecuri uriaşe în public, dar mulţi alţi miliardari fac jocurile din spatele scenei discret, finanţând diverse grupuri de influenţă încă de la începutul campaniei, în 2011.

Iată câţiva dintre aceştia, potrivit Forbes:

Louis Bacon, care conduce fonduri de hedging, a dat 500.000 de dolari grupului Restore Our Future, care îl susţine pe Mitt Romney.

Acelasi grup a primit încă 500.000 de dolari de la Jim Davis, care a făcut avere din pantofii sport New Balance.

Miliardarul Darwin Deason, de la Xerox, a donat 250.000 de dolari grupului Make Us Great Again, care îl sustine pe Rick Perry.

Şeful fondului Citadel, Ken Griffin, a donat 500.000 de dolari pentru două grupuri de dreapta, Restore Our Future şi American Crossroads.

Charles şi David Koch, faimoşi pentru susţinerea Partidului Republican, lipsesc din lista donatorilor, însă au promis să ofere 88 de milioane de dolari oricui poate să-l "dea jos" pe Obama.

Miliardarul de stânga Peter Lewis, de la Progressive Insurance, a donat 200.000 de dolari grupului liberal American Bridge 21 st Century, fondat de David Brock, care susţine efortul de legalizare a uzului medical de marijuana.


Citeşte în Ziare.com lista completă a celor care finanţează candidaţii la preşedinţia SUA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO