Lista orașelor fără malluri

În timp ce în alte orașe sunt prea multe malluri, cum este cazul Aradului, unde centrul comercial Armonia deținut de Immofinanz se va transforma în proiect logistic, alte orașe nu au nici un mall. ECONOMICA.NET îți spune care sunt acestea.
Andrada Ghira - Dum, 05 aug. 2012, 13:47
Lista orașelor fără malluri

Dintre toate orașele reședință de județ ale țării, 13 nu au deloc nici un centru comercial modern, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox. Totuși, în unele dintre acestea dezvoltatorii au anunțat dezvoltări de centre comerciale, însă criza le-a amânat planurile.

Dintre oraşele cu stocuri mici sau inexistente, numai trei au proiecte anunţate pentru următorii ani: Drobeta Turnu Severin, unde urmează să se deschidă o extensie a Severin Shopping Center, Galaţi, cu Galleria şi EuroMall şi Satu Mare, unde Real4You va construi un nou proiect MegaMall. 

Bistrița

Pe lângă terenul pe care dezvoltatorul Gblobe Trade Center (GTC) îl deține la Galați și unde a anunțat că va construi un mall, compania mai deține și un teren la Bistrița, unde trebuia să fie construit proiectul Galleria. Compania Matrix Development anunța și ea că va construi un mall, tot la Bistrița, pe terenul de 42 ha al fostei fabrici de lapte și că suma necesară investiției ar fi de 45 milioane de euro.

Miercurea Ciuc

La Miercurea Ciuc, Plaza Centers a început în 2008 construcția mallului Csiki Plaza. Pentru moment însă, finanţările externe nu sunt disponibile, iar compania va realua dezvoltarea atunci când finanţarea va fi asigurată.

Târgoviște

Și la Târgoviște au fost anunțate două proiecte de centre comerciale, însă acestea au rămas doar pe machetă. Matrix Development intenționa să contruiască aici un mall în apropierea Parcului Central cu 25 de milioane de euro. Westhill Development anunța în 2008 proiectul Crizantema Mall de 36.000 mp și care necesita o investiție de 60 de milioane de euro.

Slatina

Tot în 2008, anul în care mai mulți dezvoltatori și-au anunțar planurile de împânzire a orașelor cu malluri, israelienii de la Plaza Centers anunțau o investiție de 40 de milioane de euro. Proiectul este amânat.

În celelalte orașe din lista DTZ în care nu sunt spații de centre comerciale moderne, dezvoltatorii nu au anunțat planuri pentru astfel de investiții.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
România a importat, în primele nouă luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,666 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 19,2% (-396.200 tep) mai mică faţă de cea din......
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării ...
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Primul model dintr-o nouă epocă Lancia va fi micul Ypsilon, însă alte două vehicule sunt deja pregătite să marcheze ...
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Pe măsură ce granița dintre domeniul digital și cel fizic devine din ce în ce mai neclară, este mai important ca niciodată ...