1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Listarea Alibaba: chinezii au obţinut aproape 13 miliarde la Bursa din Hong Kong, record mondial pentru o vânzare de acţiuni secundară

Alibaba a atras miercuri până la 12,9 miliarde de dolari în cadrul unei listări secundare de importanţă majoră la bursa din Hong Kong, cea mai mare care a avut loc în centrul financiar asiatic în ultimii nouă ani şi un record mondial pentru o vânzare de acţiuni secundară transfrontalieră, relatează Reuters citat de News.ro.

21 noi, 2019 | News.ro

Tranzacţia va fi considerată un factor pozitiv pentru Hong Kong, unde de peste cinci luni au loc proteste anti-guvernamentale, iar economia a intrat în recesiune pentru prima oară în ultimul deceniu.

Alibaba a anunţat într-un comunicat că a stabilit preţul acţiunilor la 176 de dolari HK (22,49 dolari SUA) pe unitate, care reprezintă un discount de 2,9% faţă de ultima închidere a bursei din New York, confirmând o informaţie publicată de Reuters.

Preţul înseamnă că Alibaba va atrage cel puţin 88 de miliarde de dolari HK (11,3 miliarde dolari), un total simbolic deoarece numărul 8 este asociat cu prosperitatea şi norocul în cultura chineză. Citeşte mai departe pe News.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO