1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Listarea Hidroelectrica: Selecţia intermediarului va fi reluată

Statul va relua procesul de selecţie a intermediarului care va asista listarea Hidroelectrica la bursă, potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie.

12 noi, 2013 | Mediafax

"Vom relua selectarea intermediarului după ce se aprobă o nouă hotătâre de guvern. Sindicatul Hidrosind a obţinut în instanţă anularea procedentei hotărâri de guvern, dată în timpul cabinetului Boc. În prima jumătate a lunii ianuarie sper să avem deja selectat intermediarul pentru Hidroelectrica, iar spre jumătatea anului să urmeze listarea. Este în discuţie dacă să fie 10% sau 15%, aşteptăm să iasă HG", a spus marţi Dumitraşcu, după deschiderea şedinţei bursiere.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat la începutul lunii noiembrie că statul ar putea vinde la bursă, anul viitor, 15% din acţiunile producătorului de electricitate, nu 10%, aşa cum intenţiona iniţial, noul nivel al participaţiei fiind stabilit în urma discuţiilor cu FMI.

În aprilie 2012 asocierea BRD (lider de consorţiu) - Citigroup - Societe Generale - Intercapital Invest a fost selectat pentru a asista listarea Hidroelectrica, însă nu a fost semnat şi contractul de intermediere.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO