Un director nou pentru listarea Hidroelectrica şi vânzarea microhidrocentralelor

Hidroelectrica are, începând de luni, un director care va coordona procesul de listare a pachetului de 15% din acţiunile societăţii la Bursa de la Bucureşti şi la cea din Londra, dar şi de vânzarea celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societăţii, se arată într-un comunicat al companiei.
Economica.net - lun, 28 apr. 2014, 09:24
Un director nou pentru listarea Hidroelectrica şi vânzarea microhidrocentralelor

‘Prin decizia administratorului judiciar Euro Insol, în urma procesului de recrutare derulat în 2013 de firma Pedersen&Partners, începând de azi 28 aprilie 2014, Ştefan Alexandru Frangulea a fost numit manager al Departamentului Strategie şi Cooperare Internaţională. Domnul Frangulea va coordona procesul de vânzare a celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societăţii, va gestiona relaţia cu acţionarii şi investitorii şi va implementa strategia de privatizare a Hidroelectrica prin vânzarea pe Bursă de la Londra şi Bucureşti a unui pachet de 15% din capitalul social al companiei’, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, Ştefan Frangulea a absolvit, în anul 2000, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE Bucureşti. ‘Bursier Erasmus în Franţa, Master în pieţe financiare şi valutare (ASE), Frangulea a absolvit şi două MBA-uri – unul la Internaţional Executive Development Centre, Slovenia, 2006 şi altul la Vienna University of Economics and Business Administration, Austria, 2008’, se menţionează în comunicat.

În perioada 2000-2002, Frangulea a lucrat la Citibank România iar în perioada 2002-2004 în cadrul Raiffeisen Bank. Între 2004-2007 a ocupat poziţia de Şef Departament Sector Public din cadrul Direcţiei Clienţi Mari şi Finanţări Structurale a HVB Tiriac Bank SA.

Din 2007 până în 2008 a ocupat poziţia de vicepreşedinte la General Electric, Internaţional Romanian Branch pentru ca din 2008 până în 2011 să coordoneze trezoreria instituţiilor non-bancare din cadrul GE Money (care a fost integrat în Garanti Grup in 2010).

Din 2011 până în 2013 a fost Şeful Departamentului Sector Public – Reţea Corporate la BCR, iar din 2013 până în prezent Director la Direcţia Managementul Vânzărilor la BCR Pensii.

‘Listarea Hidroelectrica reprezintă o prioritate asumată de Guvernul României, acţionarii şi creditorii societăţii. Iar acest lucru se va întâmpla imediat ce compania va ieşi din insolvenţă. Listarea la Bursa de la Bucureşti şi eventual de la Londra va genera o infuzie de capital de 300-500 milioane de euro, bani ce vor fi alocaţi în retehnologizarea centralelor de mare putere şi finalizarea investiţiilor în capacităţi noi de producere a energiei electrice. Listarea companiei va transparentiza managementul acesteia şi o va supune rigorilor de raportare specifice pieţei de capital. Dar cel mai mare câştig al privatizării Hidroelectrica prin listarea la bursa o reprezintă diluarea ingerinţei factorului politic în managementul companiei’, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...