Listarea la bursă a Romgaz – tranzacţia anului în energie

Listarea la bursă a producătorului naţional de gaze Romgaz în toamna anului 2013 a fost declarată tranzacţia anului în energie în cadrul Galei premiilor din energie acordate de revista The Diploma, desfăşurată joi seară.
Economica.net - joi, 08 mai 2014, 18:23
Listarea la bursă a Romgaz - tranzacţia anului în energie

Celelalte tranzacţii nominalizate la această categorie au fost listarea la bursă a producătorului de energie Nuclearelectrica, tot în toamna anului 2013, şi preluarea de către Ligatne SRL a Petrom Distribuţie Gaze.

Instituţia financiară a anului care a creditat proiectele din sectorul energetic a fost desemnată Eximbank, iar, la capitalul ‘Premiul special al juriului’, câştigătoare a fost desemnată emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica.

‘Oferta iniţială primară a Romgaz a fost atât de spectaculoasă, încât am fi acordat şi acest premiu, însă apoi ne-am gândit să premiem ceva inovativ. Cum companiile din energie şi-au cam atins limita de creditare, emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica ni s-a părut de referinţă, mai ales că a fost suprasubscrisă’, a declarat Valeriu Binig, director în cadrul companiei de consultanţă Deloitte, membru în juriu.

Firma de avocatură în energie a fost desemnată Clifford Chance Badea, tot pentru listarea Romgaz, managerul anului în energie – Frank Hajdinjak, preşedintele E.ON România, iar personalitatea anului în energie – Constantin Niţă, ministrul Economiei.

De asemenea, a primit premiul de excelenţă pentru întreaga sa activitate profesorul universitar Aurelian Leca, binecunoscut specialist în domeniu.

Iniţiativa anului în energie i-a aparţinut Guvernului, pentru înfiinţarea Departamentului pentru Energie.

‘Am aşteptat 24 de ani înfiinţarea unei astfel de instituţii’, a spus Silvia Vlăsceanu, consilier parlamentar la Comisia de Industrii şi Servicii, de asemenea membră în juriu.

Compania anului în energie a fost desemnată furnizorul de energie Tinmar Ind.

Au mai fost premiate companiile OMV Petrol, pentru compania anului în sectorul de petrol şi gaze, SOCAR România – proiectul anului în petrol şi gaze, Dalkia România – compania anului în energie electrică şi termică, Adrem Invest – proiectul anului în energia electrică şi termică, Lukerg – Vestas, pentru cea mai importantă tranzacţie din sectorul energiei regenerabile, precum şi CEZ România – pentru sistemul hidroenergetic de la Reşiţa, considerat proiectul anului în energia regenerabilă.

Totodată, Alstom a fost desemnat furnizorul de tehnologie al anului, Schlumberger – compania de inginerie pentru proiecte în energie, Energobit – compania de servicii pentru proiecte în energie, Alro şi Petrom – pentru proiecte de eficienţă energetică.

Din juriu au făcut parte Elena Popescu – director în Departamentul pentru Energie, Bogdan Chiriţoiu – preşedintele Consiliului Concurenţei, Zoltan Nagy-Bege – director în Autoritatea de Reglementare în Energie, Silvia Vlăsceanu – consilier parlamentar şi director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie, Ciprian Diaconu – membru în Consiliul Director al Transelectrica şi Valeriu Binig, director Deloitte.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
Republica Moldova a încheiat marţi cu compania olandeză Vitol un contract pentru achiziţia de gaze naturale, al doilea ...
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Bucureşti, 26 oct /Agerpres/ - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încărcat în SICAP documentaţia ...
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
România are cel mai mic nivel de emisii (de gaze cu efect de seră) per capita din ţările Uniunii Europene şi este şi ...