1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Listarea la bursă a Romgaz - tranzacţia anului în energie

Listarea la bursă a producătorului naţional de gaze Romgaz în toamna anului 2013 a fost declarată tranzacţia anului în energie în cadrul Galei premiilor din energie acordate de revista The Diploma, desfăşurată joi seară.

08 mai, 2014 | Agerpres

Celelalte tranzacţii nominalizate la această categorie au fost listarea la bursă a producătorului de energie Nuclearelectrica, tot în toamna anului 2013, şi preluarea de către Ligatne SRL a Petrom Distribuţie Gaze.

Instituţia financiară a anului care a creditat proiectele din sectorul energetic a fost desemnată Eximbank, iar, la capitalul 'Premiul special al juriului', câştigătoare a fost desemnată emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica.

'Oferta iniţială primară a Romgaz a fost atât de spectaculoasă, încât am fi acordat şi acest premiu, însă apoi ne-am gândit să premiem ceva inovativ. Cum companiile din energie şi-au cam atins limita de creditare, emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica ni s-a părut de referinţă, mai ales că a fost suprasubscrisă', a declarat Valeriu Binig, director în cadrul companiei de consultanţă Deloitte, membru în juriu.

Firma de avocatură în energie a fost desemnată Clifford Chance Badea, tot pentru listarea Romgaz, managerul anului în energie - Frank Hajdinjak, preşedintele E.ON România, iar personalitatea anului în energie - Constantin Niţă, ministrul Economiei.

De asemenea, a primit premiul de excelenţă pentru întreaga sa activitate profesorul universitar Aurelian Leca, binecunoscut specialist în domeniu.

Iniţiativa anului în energie i-a aparţinut Guvernului, pentru înfiinţarea Departamentului pentru Energie.

'Am aşteptat 24 de ani înfiinţarea unei astfel de instituţii', a spus Silvia Vlăsceanu, consilier parlamentar la Comisia de Industrii şi Servicii, de asemenea membră în juriu.

Compania anului în energie a fost desemnată furnizorul de energie Tinmar Ind.

Au mai fost premiate companiile OMV Petrol, pentru compania anului în sectorul de petrol şi gaze, SOCAR România - proiectul anului în petrol şi gaze, Dalkia România - compania anului în energie electrică şi termică, Adrem Invest - proiectul anului în energia electrică şi termică, Lukerg - Vestas, pentru cea mai importantă tranzacţie din sectorul energiei regenerabile, precum şi CEZ România - pentru sistemul hidroenergetic de la Reşiţa, considerat proiectul anului în energia regenerabilă.

Totodată, Alstom a fost desemnat furnizorul de tehnologie al anului, Schlumberger - compania de inginerie pentru proiecte în energie, Energobit - compania de servicii pentru proiecte în energie, Alro şi Petrom - pentru proiecte de eficienţă energetică.

Din juriu au făcut parte Elena Popescu - director în Departamentul pentru Energie, Bogdan Chiriţoiu - preşedintele Consiliului Concurenţei, Zoltan Nagy-Bege - director în Autoritatea de Reglementare în Energie, Silvia Vlăsceanu - consilier parlamentar şi director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie, Ciprian Diaconu - membru în Consiliul Director al Transelectrica şi Valeriu Binig, director Deloitte.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO