Listarea la bursă a Romgaz – tranzacţia anului în energie

Listarea la bursă a producătorului naţional de gaze Romgaz în toamna anului 2013 a fost declarată tranzacţia anului în energie în cadrul Galei premiilor din energie acordate de revista The Diploma, desfăşurată joi seară.
Economica.net - joi, 08 mai 2014, 18:23
Listarea la bursă a Romgaz - tranzacţia anului în energie

Celelalte tranzacţii nominalizate la această categorie au fost listarea la bursă a producătorului de energie Nuclearelectrica, tot în toamna anului 2013, şi preluarea de către Ligatne SRL a Petrom Distribuţie Gaze.

Instituţia financiară a anului care a creditat proiectele din sectorul energetic a fost desemnată Eximbank, iar, la capitalul ‘Premiul special al juriului’, câştigătoare a fost desemnată emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica.

‘Oferta iniţială primară a Romgaz a fost atât de spectaculoasă, încât am fi acordat şi acest premiu, însă apoi ne-am gândit să premiem ceva inovativ. Cum companiile din energie şi-au cam atins limita de creditare, emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica ni s-a părut de referinţă, mai ales că a fost suprasubscrisă’, a declarat Valeriu Binig, director în cadrul companiei de consultanţă Deloitte, membru în juriu.

Firma de avocatură în energie a fost desemnată Clifford Chance Badea, tot pentru listarea Romgaz, managerul anului în energie – Frank Hajdinjak, preşedintele E.ON România, iar personalitatea anului în energie – Constantin Niţă, ministrul Economiei.

De asemenea, a primit premiul de excelenţă pentru întreaga sa activitate profesorul universitar Aurelian Leca, binecunoscut specialist în domeniu.

Iniţiativa anului în energie i-a aparţinut Guvernului, pentru înfiinţarea Departamentului pentru Energie.

‘Am aşteptat 24 de ani înfiinţarea unei astfel de instituţii’, a spus Silvia Vlăsceanu, consilier parlamentar la Comisia de Industrii şi Servicii, de asemenea membră în juriu.

Compania anului în energie a fost desemnată furnizorul de energie Tinmar Ind.

Au mai fost premiate companiile OMV Petrol, pentru compania anului în sectorul de petrol şi gaze, SOCAR România – proiectul anului în petrol şi gaze, Dalkia România – compania anului în energie electrică şi termică, Adrem Invest – proiectul anului în energia electrică şi termică, Lukerg – Vestas, pentru cea mai importantă tranzacţie din sectorul energiei regenerabile, precum şi CEZ România – pentru sistemul hidroenergetic de la Reşiţa, considerat proiectul anului în energia regenerabilă.

Totodată, Alstom a fost desemnat furnizorul de tehnologie al anului, Schlumberger – compania de inginerie pentru proiecte în energie, Energobit – compania de servicii pentru proiecte în energie, Alro şi Petrom – pentru proiecte de eficienţă energetică.

Din juriu au făcut parte Elena Popescu – director în Departamentul pentru Energie, Bogdan Chiriţoiu – preşedintele Consiliului Concurenţei, Zoltan Nagy-Bege – director în Autoritatea de Reglementare în Energie, Silvia Vlăsceanu – consilier parlamentar şi director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie, Ciprian Diaconu – membru în Consiliul Director al Transelectrica şi Valeriu Binig, director Deloitte.

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...