Listarea Pepco la Varşovia evaluează compania la cinci miliarde de euro

Conglomeratul sud-african Steinhoff International Holdings NV a stabilit vineri la 40 de zloţi (8,8 euro) preţul acţiunilor pentru listarea diviziei sale Pepco Group la Bursa de la Varşovia, astfel încât capitalizarea de piaţă a companiei se situează la 23 miliarde de zloţi (cinci miliarde de euro), transmite Reuters.
AGERPRES - vin, 14 mai 2021, 15:41
Listarea Pepco la Varşovia evaluează compania la cinci miliarde de euro

Pepco Group, care deţine mărcile Pepco, Poundland şi Dealz în Europa, are o reţea de peste 3.200 de magazine în 16 ţări, inclusiv în România, şi este condus de Andy Bond, fost director general la lanţul de supermarketuri Asda.

Preţul tinde spre limita inferioară a intervalului indicativ de preţuri, între 38 şi 46 de zloţi, scrie Agerpres.

Steinhoff, care încă nu şi-a revenit de pe urma scandalului contabil din 2017, vrea să profite de majorarea cererii pentru bunuri la preţ redus, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19). Steinhoff a vândut 102,3 milioane de acţiuni existente ale Pepco, generând câştiguri brute de 4,1 miliarde de zloţi (900 milioane de euro), cu opţiunea de a vinde încă 12 milioane de acţiuni dacă va exista suficientă cerere.

În urma listării, participaţia deţinută de Steinhoff în Pepco va fi redusă la 78,9%.

Tranzacţionarea acţiunilor Pepco la Bursa de la Varşovia va începe în 26 mai.

Tranzacţia vine pe fondul unui val de listări în Europa, companiile obţinând câştiguri în urma IPO de 19,60 miliarde de dolari în primul trimestru din 2021, investitorii beneficiind de ratele scăzute ale dobânzilor.

Grupul Pepco, unul dintre lanţurile de magazine cu cea mai puternică expansiune în Europa de Est, este prezent şi în România, unde comercializează îmbrăcăminte, articole pentru casă şi produse alimentare.

La 31 decembrie 2020, compania avea 3.218 de magazine, iar în 2021 intenţiona să deschidă încă 200 de unităţi Pepco, peste 50 de magazine Dealz şi peste 20 de unităţi Poundland.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...