1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

"Litoralul pentru toţi" se scumpeşte în Mamaia şi Eforie şi se ieftineşte în staţiunile din sud

Programul social "Litoralul pentru toţi" va aduce în acest an tarife mai mari decât în sezonul trecut pentru hotelurile din Mamaia şi Eforie, şi mai mici în cazul celorlalte staţiuni, după ce în ultimii ani preţurile au fost diferenţiate doar de gradul de confort al hotelului, nu şi de staţiune.

25 apr, 2013 | Mediafax

"Pentru ediţia din acest an a programului au fost propuse pentru prima dată tarife diferenţiate pentru zona Constanţa - Mamaia - Eforie faţă de sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche)", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Litoral- Delta Dunării transmis joi MEDIAFAX.

Programul se desfăşoară în perioada 6 mai - 15 iunie.

Pentru Constanţa, Mamaia şi Eforie, tarifele de persoană pentru un sejur de 6 nopţi prin programul "Litoralul pentru toţi" vor fi, în medie, cu 10-15% mai mari faţă de anul trecut, rezultă din comparaţia cu tarifele anunţate de asociaţii în 2012.

Astfel, un pachet la un hotel de o stea, fără mic dejun, costă 205 lei în aceste staţiuni, faţă de 179 de lei anul trecut, la 2 stele, fără mic dejun, tariful este 235 de lei, comparativ cu 209 lei, iar dacă în pachet este inclusă şi masa de dimineaţă, turistul va plăti 315 lei, faţă de 279 de lei în 2012.

Turiştii care vor să se cazeze la un hotel de trei stele, fără mic dejun, vor achita 265 de lei pentru un sejur de şase nopţi la Mamaia, Constanţa sau Eforie şi 425 de lei pentru acelaşi pachet, dar cu mic dejun (faţă de 379 de lei anul trecut).

Pachetul costă 485 lei la patru stele, cu mic dejun inclus, faţă de 439 de lei anul trecut şi 605 lei la cinci stele cu mic dejun, comparativ cu 549 de lei în 2012.

În schimb, în sudul litoralului pachetele vor fi mai ieftine decât anul trecut, respectiv 159 de lei la o stea, fără mic dejun, 170 de lei la două stele, fără mic dejun şi 269 de lei cu mic dejun, 199 de lei la trei stele fără masa de dimineaţă şi 329 de lei cu micul dejun inclus.

Pentru şase nopţi, incluzând şi micul dejun, un turist trebuie să plătească 379 de lei la patru stele în sudul litoralului şi 469 de lei la cinci stele.

Există şi pachete pentru "Litoralul pentru toţi" în regim all inclusive, care asigură toate cele trei mese în regim bufet, băuturi, acces gratuit la locurile de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă.

În acest caz, tarifele pentru un sejur de cinci nopţi sunt de 765 lei la trei stele, 875 de lei la patru stele şi 985 lei la cinci stele.

Programul este lansat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi patronatele de pe Litoral.

"Cei din sudul litoralului vor să ajungă la nivelul de ocupare din Mamaia şi încearcă toate metodele, iar metoda care prinde cel mai bine la români, mai ales în această perioadă de criză, este reducerea tarifelor. Cei din Mamaia nu au nevoie să folosească astfel de mijlocae, având un brand deja format şi posibilităţi de agrement mai mari decât în restul litoralului", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), anul trecut au fost pe litoral 1,95 milioane de turişti, faţă de 1,43 milioane în 2011. Creşterea de peste 35% i-a făcut pe mulţi hotelieri din Mamaia - staţiunea cea mai plină anul trecut - să ridice tarifele pentru această vară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO