Litoralul românesc are 99% din baza hotelieră renovată și patru plaje „Blue Flag” – studiu

Litoralul românesc al Mării Negre are în prezent 99% din baza hotelieră renovată sau complet reabilitată, peste 30 de hoteluri all-inclusive, u peste 6.000 de camere, patru plaje care deţin standardul "Blue Flag", dar şi baze de tratament, centre de wellness şi spa, arată un studiu realizat de un touroperator dedicat litoralului românesc, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 29 apr. 2022, 22:04
Litoralul românesc are 99% din baza hotelieră renovată și patru plaje

De asemenea, tarifele de vânzare în această perioadă, pentru vară, sunt chiar mai mici decât cele practicate anul trecut, în acelaşi interval de timp, în special datorită reducerilor early booking prelungite, susţin consultanţii touroperatorului.

Tarifele pe litoralul românesc sunt competitive, în condiţiile în care un hotel de 3 stele porneşte cu tarife de la 99 de lei/cameră/noapte, în iunie, şi poate ajunge în vârful de sezon la aproximativ 300-350 de lei pe cameră/noapte, cu mic dejun inclus. Un hotel de 4 stele pleacă de puţin peste 100 de lei/cameră/noapte în iunie şi ajunge la 400-500 de lei pe cameră/noapte în vârf de sezon, cu mic dejun inclus, arată studiul citat.

Nu în ultimul rând, din cauza situaţiei create de conflictul din vecinătatea României şi a creşterii generale a preţurilor, de la produsele de larg consum până la utilităţi, multe oferte tip early booking s-au prelungit până la 31 mai, cu reduceri cuprinse între 10 şi 20%.

Litoralul românesc găzduieşte pe tot parcursul sezonului nenumărate evenimente, festivaluri şi competiţii, oferind şi nenumărate posibilităţi de distracţie, mai ales că în aceste locuri se află mai multe parcuri acvatice, atât în Mamaia, cât şi în sudul Litoralului precum şi un parc de aventură la Neptun.

„În România nu mai există nicio restricţie şi viaţa şi-a revenit la normal. Cluburile de noapte, prezente tradiţional în Mamaia, au început să se extindă şi în sudul litoralului. Delfinariul din Constanţa este, în continuare, o atracţie fabuloasă şi unică. Portul turistic din Constanţa şi faleza cazinoului constituie una dintre principalele zone de relaxare şi promenadă. Nu în ultimul rând, nenumăratele restaurante cu specific de toate tipurile românesc, turcesc, grecesc, mediteranean etc. şi nenumăratele pescării atrag din ce în ce mai mulţi turişti. Alte atracţii sunt plimbările cu barca din porturile nautice din Constanţa, Eforie, Mangalia şi Limanu, respectiv sporturile acvatice – scuter, caiac, alte ambarcaţiuni, diving etc. De asemenea, nenumăratele crame dobrogene care s-au dezvoltat în ultimii ani – multe dintre ele, branduri noi – oferă degustări şi alte programe diverse”, mai spun consultanţii „Paradis Vacanţe de Vis”.

De asemenea, litoralul românesc are mai multe hoteluri cu baze de tratament, dar şi centre de wellness şi spa, din Mamaia până la Mangalia, dar şi obiective turistice majore în proximitate. Efectele terapeutice ale nămolului din Techirgiol sunt recunoscute în toată lumea, iar Delta Dunării este o atracţie unică în România şi Europa.

„În momentul de faţă, Paradis Vacanţe de Vis aduce anual circa 150.000 de turişti pe litoralul românesc. Suntem principalul touroperator dedicat litoralului românesc şi avem aproape 1000 de agenţii de turism partenere care revând produsele noastre. Litoralul românesc a fost şi rămâne principala destinaţie turistică a românilor. Avantajul nostru este că avem sediul în Constanţa, suntem constănţeni şi cunoaştem permanent realitatea turistică a regiunii. Mă bucură că, pe lângă litoral, din ce în ce mai mulţi turişti aleg circuite şi programe în regiunea Dobrogei”, subliniază Aurelian Marin, director general „Paradis Vacanţe de Vis”.

Te-ar mai putea interesa și
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) -......
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat joi că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi ...
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful ...