Litoralul românesc bate vacanțele exotice: 3.000 de euro pentru o săptămână la Eforie

O vacanță pentru două persoane pe litoralul românesc ajunge și la 3.000 de euro în cea de-a doua vară marcată de pandemie. Cele mai mari tarife la cazări depășesc chiar și prețurile pentru vacanțele exotice, cu avionul.
Ion Dobreanu - sâm, 10 iul. 2021, 11:33
Litoralul românesc bate vacanțele exotice: 3.000 de euro pentru o săptămână la Eforie

3.000 de euro este prețul pentru o săptămână de cazare (2-8 august 2021) în apartamentele de lux din hotelul Boutique Citadel din Eforie, potrivit simulărilor efectuate de Economica.net pe platforma de cazări Booking.com.

Cu acești bani, turiștii plătesc cazarea într-un apartament de 68 de mp, cu vedere spre mare. Pot dormi în apartament cel mult trei persoane, iar micul dejun nu este inclus, se plătește separat și costă 48 lei/persoană, iar plaja hotelului este certificată „Blue Flag”.

Tot 3.000 de euro costă o săptămână și la hotelul Europa, parte din Ana Hotels. De acești bani, turiștii se cazează într-o suită junior king, unde pot dormi trei persoane, și mai au și micul dejun inlcus.

Peste 1.000 de euro costă o cameră cu mic dejun la hotelul Saturn din stațiunea cu același nume, tot pentru perioada 2-8 august.

În Venus, pentru aceeași perioadă, prețul poate depăși 2.000 de euro pentru o cameră la hotelul Turqoise, cu regim de masă all-inclusive.

Spre comparație, charterele spre Republica Dominicană pornesc de la 1.300 de euro/persoană, iar cele în Bali, de la 900 de euro/persoană.

Prețuri în Mamaia

Pe lângă cazările la hoteluri, în Mamaia turiști aleg să închirieze și apartamente. 4.800 de euro este prețul pentru o săptămână pentru un apartament în care se pot caza patru persoane. Împărțit, sejurul ar costa 1.200 de euro de persoană, fără masă, dar cu bucătărie disponibilă.

La hotel Vega, o cameră dublă, fără balcon și cu vedere laterală spre mare, dar cu mic dejun și prânz incluse, costă aproape 2.000 de euro.

La Iaki, pentru aceeași perioadă de 2 și 8 august, tariful pentru o cameră dublă cu balcon, cu mic dejun și cina incluse, costă 1.700 de euro.

Pentru un preț similar celui de la Iaki se găsesc camere și la Phoenicia Luxury. La Phoenicia Holiday Resort, o săptămâna cu demi-pensiune se apropie de 2.000 de euro, în timp ce la Phoenicia Royal, prețul sare de 2.000 de euro pentru o cameră.

Sursa foto: Citadel Boutique

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...