1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

LIVE BUSINESS Firea vrea metroul la Primărie și cere demiterea "frânarilor" din MT care se opun Planului de Mobilitate Urbană

Planul de Mobilitate Urbană București – Ilfov este considerat facultativ de unele instituții, deși a fost votat de toate primăriile, a declarat Primarul General Gabriela Firea în cadrul LIVE BUSINESS Economica, solicitând demiterea funcționarilor din Ministerul Transporturilor care se opun acestui document.

24 oct, 2017 | ECONOMICA.net

"Susținem trecerea metroului la Primărie. Metroul trebuie gestionat integral la nivelul regiunii București-Ilfov", a declarat Aura Raducu, coordonatorul Planului de Mobilitate Urbană București-Ilfov, în cadrul LIVE BUSINESS Economica.

Primarul General Gabriela Firea i-a răspuns că a solicitat la sfarsitul anului trecut si la inceputul acestui an trecerea metroului la autoritatea locala. "Nu s-a inteles acest lucru, suntem caz unic in care metroul este sub autoritatea unui minister si nu a municipiului".

Potrivit ei, Planul de Dezvoltare Durabila a fost votat anul trecut în Consiliul General. "Este foarte trist că avem un document la care au lucrat cei mai buni specialiști și am beneficiat și de consultanță BERD, tot acest rezultat al muncii specialiștilor este pentru noi foarte important dar pentru alte institutii este un document facultativ care poate fi pus intr-un sertar", a spus Firea.

Aceasta a menționat că s-a lovit de o reactie negativa si chiar dură din partea unor functionari pe care îi consideră corupti.

"Autoritatea metropolitana pentru transport trebuie sa o infiintam noi, pentru ca nu putem sa o preluam pe cea de la Ministerul Transporturilor, unde sunt 8 oameni in 2 birouri care ne ameninta ca o sa ne puna in cap toti transportatorii", a mai spus Primarul General.

Aceasta sustine ca autogarile improvizate, ilegale, trebuie mutate si transportatorii ar putea intelege asta, dar cand primesc sustinerea unor functionari din Ministerul Transporturilor, nu se schimba nimic. 

Aceasta solicita schimbarea din functie a "franarilor" din ministere care se opun Planului de Mobilitate Urbana pentru a apara anumite interese.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO