1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

LIVE BUSINESS - Petcu: Romgaz are bani să finanţeze investiţiile. Anul acesta va avea cel mai mare profit din ultimii ani

Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că Romgaz va avea bani pentru derularea investiţiilor şi că anul acesta va avea cel mai mare profit din istorie.

23 oct, 2017 | ECONOMICA.net

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat în cadrul conferinţei LIVE BUSINESS organizată de ECONOMICA.NET că Romgaz are bani pentru derularea investiţiilor, chiar şi după aplicarea Ordonanţei 29, prin care statul ia 90% din profiturile companiilor de stat sub formă de dividende speciale.

Întrebat cum va continua Romgaz investiţiile de 1,2 miliarde de euro în condiţiile în care va trebui să renunţe o mare parte din profit şi dacă va fi nevoită să se împrumute, Petcu spune că anul acesta compania va înregistra cel mai mare profit din ultimii ani. 

"Când am aprobat ordonanța 29 în februarie, am stabilit atunci de comun acord cu guvernul și companiile că nu vom aplica această ordonanță până spre sfârșitul anului până nu facem o analiză a investițiilor companiilor. Din analiza reiese că aceste investiții nu vor fi afectate. Nici ale Romgaz, pentru că investiția de la Caragele, care însumează 1,2 miliarde de euro se întinde pe încă doi ani și compania are rezerve suficiente pentru a desfășura investiția, iar la Iernut se parcurge pe o perioadă de trei ani. Compania are rezerve suficiente. Analizele imi arată, și o să vedem la sfârșitul anului, că Romgaz va avea cel mai mare profit din ultimii ani și acest lucru îi permite să-și relaizeze planul de investiți", a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei. 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO