1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Liviu Pop le promite disponibilizaţilor de la CET Iaşi plata salariilor compensatorii

Ministrul delegat pentru dialog social Liviu Pop a declarat, vineri, la Iaşi, că foştii angajaţi de la CET Iaşi, disponibilizaţi la sfârşitul anului trecut, îşi vor primi salariile compensatorii începând cu luna octombrie, în tranşe, Guvernul urmând să ia o decizie în perioada imediat următoare.

13 iul, 2012 | Mediafax

Ministrul Marian Liviu Pop s-a întâlnit, vineri, la sediul Prefecturii Iaşi, cu mai mulţi foşti angajaţi ai CET Iaşi, disponibilizaţi la sfârşitul anului, cărora le-a promis că salariile compensatorii vor fi acordate, în tranşe, începând din toamnă.

Liviu Pop a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul discuţiilor cu foştii salariaţi CET, că Guvernul ia în calcul acordarea salariilor compensatorii restante începând cu luna octombrie, după întocmirea la nivel local a listelor cu oamenii care beneficiază de acest drept.

Potrivit ministrului Pop, doar angajaţii care au fost disponibilizaţi prin concediere colectivă vor primi salarii compensatorii.

"Aşteptăm situaţia exactă pe care o fac cei de la CET Iaşi. Se întocmeşte o analiză cu persoanele care au acest drept, precum şi sumele pe care oamenii trebuie să le încaseze. Sunt în jur de 220 de angajaţi concediaţi colectiv, iar suma, din câte am înţeles, se ridică la 14 milioane de lei”, a afirmat ministrul delegat pentru dialog social.

Plăţile restante către foştii angajaţi de la CET Iaşi se vor face în tranşe, până în anul 2013.

În ceea ce priveşte restul angajaţilor de la CET, care au fost disponibilizaţi individual, în număr de peste 200, ministrul Liviu Pop a precizat că este vorba despre o chestiune locală, pe care Guvernul nu o poate rezolva.

Câteva zeci de foşti angajaţi ai CET Iaşi au protestat, luni, în faţa Prefecturii, cerând să li se achite salariile compensatorii promise anul trecut, în momentul în care au fost disponibilizaţi.

Câteva sute de angajaţi ai CET Iaşi au fost disponibilizaţi la sfârşitul anului trecut, după ce unitatea a fost preluată, în parteneriat, de către Primăria Iaşi şi firma franceză Dalkia. Angajaţilor concediaţi li s-a promis acordarea de salarii compensatorii, însă foştii angajaţi ai CET Iaşi nu au primit până în prezent niciun ban, conducerea unităţii invocând situaţia financiară dificilă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO