Liviu Pop: Sper să nu fim nevoiţi să semnăm modificările la Codul Muncii asumate de fosta guvernare

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat, vineri, că speră că guvernanţii nu vor fi nevoiţi să facă două modificări la Codul Muncii asumate de foştii guvernanţi, referitoare la plata orelor suplimentare şi la contractele pe durată determinată.
Economica.net - vin, 24 aug. 2012, 16:32
Liviu Pop: Sper să nu fim nevoiţi să semnăm modificările la Codul Muncii asumate de fosta guvernare

„Să nu uităm că, prin scrisoarea semnată de fosta guvernare, noi trebuia să facem două modificări ale Codului Muncii. Am discutat pe marginea lor, să vedem cum va arăta scrisoarea finală. O modificare este pe plata orelor suplimentare, în care ei (foştii guvernanţi – n.r.) s-au angajat că extindem perioada până la şase luni, adică munca suplimentară să se plătească peste trei luni sau şase luni, cealalată referitoare la contracte pe durată determinată în toate ramurile de activitate şi domeniile”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, Liviu Pop.

Ministrul a afirmat că au existat discuţii pe marginea acestor modificări care ar trebui aduse Codului Muncii atât cu FMI, cât şi cu Banca Mondială şi Comisia Europeană.

„Sper ca, după discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii FMI, BM şi Comisiei în cadrul întâlnirilor, lucrurile să arate mai bine. Eu sper ca, în urma întâlnirilor, să nu fim nevoiţi să semnăm cele două modificări pe care le-au asumat cei din fosta guvernare. Cred că argumentele pe care le-am adus pe cele două puncte ale Codului Muncii au fost solide, suficiente şi, din punctul nostru de vedere, necesare. Nu cred că trebuie modificate cele două articole din Codul Muncii”, a spus Liviu Pop.

Acesta a adăugat că are informaţii potrivit cărora BNS are un proiect de modificare a Codului Muncii, dar că orice modificare trebuie aprobată de finanţatorii României.

Prevederile Codului muncii care au majorat perioada de preaviz, au introdus agentul de muncă temporară şi au înăsprit sancţiunile pentru munca la negru, angajatorii riscând să ajungă la închisoare dacă folosesc mai mult de cinci persoane fără forme legale, au intrat în vigoare în 1 mai 2011, după ce Guvernul şi-a angajat, în 8 martie 2011, răspunderea în Parlament.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...