„Lobby-ul evreiesc”, acuzat de implicare în manifestaţiile antiguvernamentale din Turcia

Vicepremierul turc Besir Atalay a acuzat "diaspora evreiască" de organizarea şi participarea la manifestaţiile contra regimului islamo-conservator, informează presa turcă.
Economica.net - mar, 02 iul. 2013, 11:48

„Incidentele din parcul Gezi (Istanbul) (…) au fost orchestrate de către diaspora evreiască, activă în acest domeniu”, a declarat Atalay, citat de cotidianul Hürriyet.

Atalay a acuzat, de asemenea, presa internaţională şi „forţele străine”, fără a le nominaliza, că au participat la „destabilizarea” Turciei în timpul revoltei care a durat trei săptămâni.

„Turcia nu mai este ceea ce a fost înainte”, a adăugat vicepremierul, „toată este lumea este la curent cu ceea ce se întâmplă”.

În ultimele săptămâni, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a subliniat responsabilitatea unui „lobby financiar” care ar fi profitat de pe urma protestelor din Turcia, o ţară în curs de dezvoltare şi o destinaţie importantă pentru capitalurile străine.

Peste 2,5 milioane de persoane au manifestat în 80 de oraşe ale ţării timp de trei săptămâni, începând cu 31 mai, potrivit poliţiei.

Manifestaţiile împotriva lui Erdogan, acuzat pentru derivă autoritară şi intenţia de a „inslamiza” societatea turcă, s-au soldat cu moartea a patru persoane, trei manifestanţi şi un poliţist, şi cu aproape 8.000 de răniţi, potrivit Asociaţiei Medicilor.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...