1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Extern

"Lobby-ul evreiesc", acuzat de implicare în manifestaţiile antiguvernamentale din Turcia

Vicepremierul turc Besir Atalay a acuzat "diaspora evreiască" de organizarea şi participarea la manifestaţiile contra regimului islamo-conservator, informează presa turcă.

02 iul, 2013 | Mediafax

"Incidentele din parcul Gezi (Istanbul) (...) au fost orchestrate de către diaspora evreiască, activă în acest domeniu", a declarat Atalay, citat de cotidianul Hürriyet.

Atalay a acuzat, de asemenea, presa internaţională şi "forţele străine", fără a le nominaliza, că au participat la "destabilizarea" Turciei în timpul revoltei care a durat trei săptămâni.

"Turcia nu mai este ceea ce a fost înainte", a adăugat vicepremierul, "toată este lumea este la curent cu ceea ce se întâmplă".

În ultimele săptămâni, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a subliniat responsabilitatea unui "lobby financiar" care ar fi profitat de pe urma protestelor din Turcia, o ţară în curs de dezvoltare şi o destinaţie importantă pentru capitalurile străine.

Peste 2,5 milioane de persoane au manifestat în 80 de oraşe ale ţării timp de trei săptămâni, începând cu 31 mai, potrivit poliţiei.

Manifestaţiile împotriva lui Erdogan, acuzat pentru derivă autoritară şi intenţia de a "inslamiza" societatea turcă, s-au soldat cu moartea a patru persoane, trei manifestanţi şi un poliţist, şi cu aproape 8.000 de răniţi, potrivit Asociaţiei Medicilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO