Locuitorii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier. Vor să dea în judecată Primăria Capitalei şi CNADNR

Sătui de promisiunile autorităţilor şi de întârzierea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport din Prelungirea Ghencea-Domneşti, cei circa 20.000 de locuitori din zonă îşi fac asociaţie de cartier, prin care vor să angajeze avocat şi să dea în judecată Primăria Capitalei şi CNADNR.
Economica.net - Dum, 18 sept. 2016, 20:33
Locuitorii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier. Vor să dea în judecată Primăria Capitalei şi CNADNR

După aproape 4 ani de protesete şi petiţii, pentru a nu mai fi ignoraţi de autorităţi, cetăţenii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier. Membrii grupului civic Iniţiativa Prelungirea Ghencea au anunţat că sâmbătă, 17 septembrie,a avut loc înregistrarea oficială a asociaţiei cu acelaşi nume.

Prin organizarea într-o asociaţie, vor putea strânge donaţii, precum cele de 2% din impozitul pe venit, şi astfel se vor putea implica şi locuitorii care nu pot veni mereu la acţiuni de protest, a explicat pentru ECONOMICA.NET Delia Mihalache, unul dintre membrii fondatori ai organizaţiei.

Aceasta a mai spus că, prin înfiinţarea asociaţiei, vor putea angaja un avocat pentru a da în judecată Primăria Capitalei şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Şi asta din cauză că întârzie cu proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, respectiv cu cel al Pasajului de la Domneşti, de peste Centura Capitalei.

În cadrul unui protest organizat în aprilie, locuitorii din zonă reclamau că, de mai bine de un an, Primăria Capitalei nu reuşeşte să termine actualizarea proiectului tehnic de lărgire la 4 benzi , cu trotuare și piste de biciclete și nici să înceapă exproprierile votate în vară trecută iar CNADNR nu reuşeşte să desemneze câştigătorul final al licitaţiei pentru Pasajul de la Domneşti, în urmă contestaţiei admise.

ECONOMICA.NET a transmis o solicitare Primăriei Capitalei cu privire la stadiul proiectului de lărgire a Prelungirii Ghencea.

În ceea ce priveşte Pasajul Domneşti, CNADNR urmează să emită un nou raport privind licitaţia de desemnare a constructorului şi nu sunt excluse noi contestaţii. Compania de Drumuri a anunţat încă de anul trecut un câştigător, respectiv asocierea Straco-Comnord. Ulterior, au fost mai multe contestaţii, iar pe 5 august Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte contestaţia italienilor de la Maltauro.

Asociaţia Prelungirea Ghencea îşi propune să reprezinte şi să apere interesele a peste 20.000 de locuitori din zonă, militează pentru amenajarea zonei conform nevoilor locuitorilor – modernizarea străzii principale, cu trotuare, piste de biciclete şi pasaj suprateran peste Şoseaua de centură, extinderea reţelelor de utilităţi, parc, şcoală, grădiniţă -, pentru dezvoltare urbanistică armonioasă şi nu haotică aşa cum este în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...