Locuitorii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier. Vor să dea în judecată Primăria Capitalei şi CNADNR

Sătui de promisiunile autorităţilor şi de întârzierea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport din Prelungirea Ghencea-Domneşti, cei circa 20.000 de locuitori din zonă îşi fac asociaţie de cartier, prin care vor să angajeze avocat şi să dea în judecată Primăria Capitalei şi CNADNR.
Economica.net - Dum, 18 sept. 2016, 20:33
Locuitorii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier. Vor să dea în judecată Primăria Capitalei şi CNADNR

După aproape 4 ani de protesete şi petiţii, pentru a nu mai fi ignoraţi de autorităţi, cetăţenii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier. Membrii grupului civic Iniţiativa Prelungirea Ghencea au anunţat că sâmbătă, 17 septembrie,a avut loc înregistrarea oficială a asociaţiei cu acelaşi nume.

Prin organizarea într-o asociaţie, vor putea strânge donaţii, precum cele de 2% din impozitul pe venit, şi astfel se vor putea implica şi locuitorii care nu pot veni mereu la acţiuni de protest, a explicat pentru ECONOMICA.NET Delia Mihalache, unul dintre membrii fondatori ai organizaţiei.

Aceasta a mai spus că, prin înfiinţarea asociaţiei, vor putea angaja un avocat pentru a da în judecată Primăria Capitalei şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Şi asta din cauză că întârzie cu proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, respectiv cu cel al Pasajului de la Domneşti, de peste Centura Capitalei.

În cadrul unui protest organizat în aprilie, locuitorii din zonă reclamau că, de mai bine de un an, Primăria Capitalei nu reuşeşte să termine actualizarea proiectului tehnic de lărgire la 4 benzi , cu trotuare și piste de biciclete și nici să înceapă exproprierile votate în vară trecută iar CNADNR nu reuşeşte să desemneze câştigătorul final al licitaţiei pentru Pasajul de la Domneşti, în urmă contestaţiei admise.

ECONOMICA.NET a transmis o solicitare Primăriei Capitalei cu privire la stadiul proiectului de lărgire a Prelungirii Ghencea.

În ceea ce priveşte Pasajul Domneşti, CNADNR urmează să emită un nou raport privind licitaţia de desemnare a constructorului şi nu sunt excluse noi contestaţii. Compania de Drumuri a anunţat încă de anul trecut un câştigător, respectiv asocierea Straco-Comnord. Ulterior, au fost mai multe contestaţii, iar pe 5 august Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte contestaţia italienilor de la Maltauro.

Asociaţia Prelungirea Ghencea îşi propune să reprezinte şi să apere interesele a peste 20.000 de locuitori din zonă, militează pentru amenajarea zonei conform nevoilor locuitorilor – modernizarea străzii principale, cu trotuare, piste de biciclete şi pasaj suprateran peste Şoseaua de centură, extinderea reţelelor de utilităţi, parc, şcoală, grădiniţă -, pentru dezvoltare urbanistică armonioasă şi nu haotică aşa cum este în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al BASF SE, informează compania prin......
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că ...
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...