Logo interactiv de la Google: 61 de ani de la naşterea scriitorului Douglas Adams

Google sărbătoreşte, luni, printr-un logo interactiv, 61 de ani de la naşterea scriitorului englez Douglas Adams, celebru datorită seriei SF "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy", lansată iniţial ca un serial radiofonic şi adaptată apoi în cărţi, piese de teatru, seriale, filme şi jocuri video.
Economica.net - lun, 11 mart. 2013, 06:53
Logo interactiv de la Google: 61 de ani de la naşterea scriitorului Douglas Adams

Noul logo al Google prezintă un interior de navă spaţială, în prim plan fiind o tabletă pe care este postat mesajul „Nu intra în panică”. O săgeată indică un buton care, după ce este apăsat, declanşează diverse animaţii, umoristice, care prezintă situaţii similare cu cele create de Douglas Adams în „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”.

Douglas Noel Adams (11 martie 1952 – 11 mai 2001) a fost un scriitor, umorist şi dramaturg englez, potrivit site-ului editurii Nemira, care a publicat cartea „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, apărută în limba română cu titlul „Ghidul autostopistului galactic”.

Douglas Adams s-a născut la Cambridge, în Marea Britanie. A devenit celebru datorită seriei science fiction „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”. Prima formă pe care a luat-o ghidul a fost cea a unui serial radiofonic difuzat în 1978 pe BBC Radio 4. Ulterior, volumul a fost adaptat și în alte formate și a devenit un adevărat fenomen multimedia internațional. Adaptările „Ghidului autostopistului galactiv” includ spectacole de teatru, o „trilogie” de șase cărți, primele cinci publicate între 1979 și 1992, iar cea de-a șasea, scrisă de Eoin Colfer în 2009 (urmând conceptul impus de Adams), un serial de televiziune, un joc de calculator, mai multe serii de benzi desenate şi adaptări cinematografice.

Conform Wikipedia, diferitele versiuni urmează aceeași intrigă de bază, dar se contrazic în multe amănunte, fiind rescrise de Douglas Adams și modificate substanțial pentru fiecare nouă adaptare. În toate versiunile, acțiunea urmărește aventurile lui Arthur Dent, un englez ghinionist, deși în poveste sunt implicate și alte personaje importante: Ford Prefect, un extraterestru de pe o planetă de pe lângă Betelgeuse care este cercetător pentru ghidul eponim; Zaphod Beeblebrox, semi-vărul lui Ford și președintele Galaxiei; robotul deprimat Marvin și Trillian, fostă Tricia McMillan, o femeie pe care Arthur a întâlnit-o la o petrecere din Islington, singurul alt supraviețuitor al distrugerii Pământului.

„Proiectul meu favorit era să scriu ceva care să combine comedia şi genul science fiction; această obsesie mă ducea la disperare şi mă înfunda în datorii. Nimeni nu era interesat de proiectul meu. Într-un târziu a apărut un om, un producător de emisiuni de la BBC, pe nume Simon Brett, care avea aceeaşi idee, să combine comedia cu genul science fiction”, declara Douglas Adams.

Douglas Adams a scris şi „Dirk Gently’s Holistic Detective Agency” (1987) şi „The Long Dark Tea-Time of the Soul” (1988), este coautor al „The Meaning of Liff” (1983), „Last Chance to See” (1990) şi a scris trei poveşti care au stat la baza unor episoade din cunoscutul serial „Doctor Who”, difuzat de BBC.

Adams a decedat în 2001, la vârsta de 49 de ani, în urma unui infarct miocardic.

Înainte de a muri, Adams se gândea să scrie un al șaselea roman din seria „Autostopistului”. În 2002 a fost publicat postum volumul „The Salmon of Doubt”, o colecţie a operelor sale.

Douglas Adams era pasionat şi de muzică, cânta la chitară şi a studiat pianul. Adams a fost bun prieten cu David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd. La cea de-a 42-a aniversare a sa, Adams a fost invitat de David Gilmour să aibă o apariţie specială în timpul concertului pe care Pink Floyd l-a susţinut la Earls Court din London. Atunci, Adams a cântat la chitară cântecele „Brain Damage” şi „Eclipse”. Adams a fost cel care a ales şi numele albumului „The Division Bell”, lansat în 1994 de Pink Floyd. De asemenea, Gilmour a cântat la înmormântarea lui Adams în 2001.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Te-ar mai putea interesa și
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber anunță lansarea UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori pot împărți aceeași cursă la costuri cu 30% mai mici față de serviciul UberX....
Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties din Brașov intră în procedură de concordat preventiv
Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties din Brașov intră în procedură de concordat preventiv
Tribunalul Brașov a dispus deschiderea procedurii de concordat preventiv a Qualis Properties, ca urmare a admiterii apelului ...
Vânzările Nestle România au crescut anul trecut cu 18,8%, mult peste creșterea totală a grupului
Vânzările Nestle România au crescut anul trecut cu 18,8%, mult peste creșterea totală a grupului
Filiala locală a grupului Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a raportat pentru anul ...
Drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, avizat de Ministerul Transporturilor: 110 kilometri, estimați la 14 miliarde de lei
Drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, avizat de Ministerul Transporturilor: 110 kilometri, estimați la 14 miliarde ...
Astăzi a fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Studiul de Fezabilitate ...