1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria - oficial

Marea Britanie deţine probe "fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria, "foarte probabil" de către regimul lui Bashar al-Assad, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului britanic, relatează AFP.

05 iun, 2013 | Mediafax

"Am obţinut eşantioane fiziologice din Siria care au fost testate" în Anglia, iar "substanţele obţinute în Siria au dezvăluit prezenţa gazului sarin", a declarat acest purtător de cuvânt.

"Potrivit estimărilor noastre, utilizarea de arme chimice în Siria este foarte probabil o faptă (comisă) de regimul" de la Damasc, a continuat el, adăugând că Marea Britanie nu deţine "în prezent probe privind utilizarea de către opoziţia" siriană a unor arme chimice.

"Există o cantitate în creştere de informaţii, limitate dar convingătoare, care dovedesc că regimul a utilizat - şi continuă să utilizeze - arme chimice, şi anume gaz sarin", a mai spus purtătorulde cuvânt.

"Utilizarea de armament chimic este o crimă de război", a subliniat el, amintind că Londra îi cere preşedintelui Bashar al-Assad să permită "anchetatorilor ONU un acces imediat şi fără restricţii" pe teritoriul sirian.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care Franţa a acuzat regimul sirian că a utilizat cel puţin o dată gaz sarin în Siria, oferind asigurări că "toate opţiunile" sunt de-acum "pe masă" pentru comunitatea internaţională.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO