1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

LOT Polish Airlines caută investitori

Compania aeriană poloneză LOT Polish Airlines analizează alte companii aeriene sau varianta unei oferte publice iniţiale (IPO) în cadrul procesului de găsire a unui investitor după restructurare, a declarat duminică directorul general Sebastian Mikosz, transmite Reuters.

08 iun, 2015 | Agerpres

'Ne uităm la alte companii aeriene, fonduri de private equity sau găsirea unui investitor via un IPO. Cu siguranţă nu ne grăbim, nu este o lichidare de stoc', a arătat Sebastian Mikosz cu ocazia reuniunii anuale a Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).

Acesta a adăugat că, în momentul actual, este dificil să găseşti un investitor dispus să cumpere o companie aeriană. 'Cu cât te-ai restructurat mai mult cu atât ai şanse mai mari', a subliniat directorul LOT.

Procesul de consolidare în rândul operatorilor aerieni europeni a fost mult mai lent decât în cazul rivalilor lor americani, puţine din marile companii europene fiind în măsură să analizeze o posibilă preluare a rivalilor. British Airways şi IAG, proprietarul Iberia, au făcut o ofertă pentru compania aeriană irlandeză Aer Lingus iar Guvernul portughez a lansat procesul de privatizare a TAP. În ceea ce priveşte oferte publice iniţiale, operatorul low-cost Wizz a reuşit să se listeze la începutul acestui an, la opt luni după ce o primă tentativă a eşuat, scrie Agerpres.

LOT Polish Airlines, una din cele mai vechi companii aeriene, a pus capăt unui proces de restructurare după ce a beneficiat de autoare de stat. Potrivit normelor care se aplică în astfel de situaţii, compania aeriană poată să crească numărul de rute şi frecvenţa zborurilor din 2016. Un anunţ cu privire la planurile de creştere pentru 2016 ar urma să fie făcut în săptămânile următoare, a spus Sebastian Mikosz.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO