1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Lotte şi Peugeot ar putea investi şase miliarde de dolari în India

Conglomeratul sud-coreean Lotte şi producătorul auto francez PSA Group au discutat propuneri privind investiţii combinate de până la şase miliarde de dolari în India, pe fondul eforturilor premierului Narendra Modi de a atrage capital străin în a treia mare economie din Asia, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

23 noi, 2017 | Agerpres

Potrivit surselor, în următorii cinci ani Lotte ar putea investi între trei şi cinci miliarde de dolari în India, fiind interesată de sectoarele distribuţiei, produselor chimice, procesării alimentelor, imobiliar şi transportului feroviar. Separat, PSA Group, producătorul autovehiculelor Peugeot şi Citroen, intenţionează să cheltuie aproximativ un miliard de euro pentru a construi o uzină de asamblare de autoturisme şi o uzină de motoare în sudul Indiei, au precizat sursele.

Programul 'Make in India' lansat de premierul Narendra Modi încurajează firmele străine să vină să producă în India prin oferirea unor facilităţi la achiziţionarea de teren, reducerea numărului de aprobări necesare şi, în unele cazuri, oferirea de stimulente. Aceste eforturi au permis Indiei să urce în clasamentul Doing Business realizat de Banca Mondială şi de asemenea să beneficieze de o îmbunătăţire a ratingului din partea Moody's Investors Services.

'Lotte explorează diferite oportunităţi de afaceri în India şi alte ţări dar până la această dată nu a fost decis nimic cu privire la zonele în care va intra şi câţi bani va investi', a precizat grupul sud-coreean într-un comunicat de presă. La rândul său, un purtător de cuvânt de la PSA a făcut referire la un comunicat din luna ianuarie privind un acord de cooperare între PSA şi grupul C.K. Birla Group din India, acord conform căruia cele două companii urmează să facă o investiţie iniţială de 100 de milioane de euro.

Sursele citate de Bloomberg susţin că Guvernul de la New Delhi negociază peste 550 de propuneri de investiţii străine în valoare de aproximativ 85 de miliarde de dolari, oferind condiţii avantajoase companiilor şi garantând livrări fără întreruperi de energie electrică şi apă către facilităţile de producţie. Printre proiectele de investiţii discutate se numără construirea de facilităţi pentru procesarea de alimente, producţia de componente pentru vehiculele electrice şi produse electronice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO