Lovin, ANCOM: Reţelele sunt foarte bine pregătite să sprijine digitalizarea României

Reţelele sunt foarte bine pregătite să sprijine digitalizarea României, a afirmat marţi Eduard Lovin, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), menţionând că nu au fost înregistrate incidente semnificative care să afecteze furnizarea comunicaţiilor, odată cu mutarea în online a majorităţii activităţilor din diverse domenii.
AGERPRES - mar, 15 iun. 2021, 15:41
Lovin, ANCOM: Reţelele sunt foarte bine pregătite să sprijine digitalizarea României

„Revenind la sectorul reţelelor, sectorul comunicaţiilor, reţelele sunt foarte bine pregătite să sprijine digitalizarea României. Orice dubiu al succesului comunicaţiilor româneşti cred că a fost spulberat şi acum când, odată cu mutarea în online a majorităţii activităţilor din diverse domenii, am utilizat intens serviciile de comunicaţii electronice şi nu au fost înregistrate incidente semnificative care să afecteze furnizarea lor, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări cu economii mult mai puternice decât a României. Mai mult, am utilizat reţelele de internet din România la viteze care ne au permis să desfăşurăm optim toate activităţile”, a menţionat Eduard Lovin, la a treia ediţie a Forumului România Digitală.

Conform anticipărilor de la începutul crizei sanitare, cererea de internet fix a atins noi recorduri, cu o creştere de 51% a traficului, 8% a conexiunilor, ajungând la peste 5,7 milioane de conexiuni, susţine vicepreşedintele ANCOM.

„În fapt, peste 400.000 de noi conexiuni de internet fix au fost instalate în plină pandemie din care peste 300.000 de conexiuni fixe în mediu rural. Este un fenomen cu adevărat remarcabil. În această perioadă şi traficul de internet mobil a înregistrat o creştere de peste 31% şi numărul de conexiuni a crescut peste 3%, ajungând la 20,4 milioane de coexiuni mobile. Mă bucur să văd că, în 2020, 80% din conexiunile de internet fix au fost de foarte mare viteză, peste 100 de megabiţi pe secundă (Mbps) şi că 2/3 din conexiunile active la internet mobil au fost conexiuni 4G şi 5G”, a adăugat Eduard Lovin.

De asemenea, potrivit vicepreşedintelui ANCOM, la nivel naţional, în medie, şapte din zece gospodării deţin o conexiune de internet fix, adică opt din zece gospodării urbane şi 6 din 10 gospodării rurale.

„Decalajul acesta de conectivitate dintre urban şi rural s-a redus pe parcursul anului trecut. Ritmul de creştere al numărului de conexiuni din rural, un plus de 16%, fiind mult peste cel din urban, un plus de 4%. Iată că situaţia unică din anul trecut a impulsionat şi mai mult această apetenţă a românilor pentru utilizarea serviciilor de comunicaţii”, a mai spus Eduard Lovin.

Autorităţi de la nivel central, reprezentanţi ai instituţiilor de reglementare, experţi în domeniul digital şi reprezentaţi din sectorul financiar-bancar au participat marţi la a treia ediţie a Forumului România Digitală organizat de Financial Intelligence.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...