Lovitură pentru Pro TV: nu va primi nici un leu în plus de la Romtelecom

Romtelecom, cel mai mare operator de comunicaţii fixe de pe piaţa locală, a reintrodus în grilă programele Pro TV S.A., cele două companii ajungând la o înţelegere. Deşi iniţial Pro a cerut de trei ori mai mult decât suma primită anul trecut, la sfârşitul negocierii nu a mai primit nici un ban în plus.
laurentiu.matache - mie, 09 ian. 2013, 22:07
Lovitură pentru Pro TV: nu va primi nici un leu în plus de la Romtelecom

Surse din piaţă au declarat pentru ECONOMICA.NET că Romtelecom va plăti pentru distribuţia canalelor Pro TV S.A. 4 milioane de euro. Asta deşi în negocierea iniţială, anterioară momentului în care posturile PRO au fost scoase din reţelele Romtelecom, acceptase suma de 6 milioane de euro, jumătate faţă de banii solicitaţi de compania deţinută de CME în decursul anului trecut.

Pro TV S.A. a cerut operatorului, potrivit unor surse din piaţă, 12 milioane de euro, de trei ori mai mult faţă de anul trecut. Negocierile au eşuat iniţial, iar Romtelecom a scos din grila, începând cu 3 ianuarie 2013, cele 11 canale ale Pro.

Romtelecom şi grupul Pro TV S.A. au ajuns la un acord în baza căruia canalele grupului au reintrat în grila Dolce din data de 9 ianuarie 2013: Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International, VH1, PRO TV HD, Acasa HD și sport.ro HD. 

Până la 31 ianuarie 2013, părțile vor finaliza detaliile negocierii pentru formalizarea noului contract.

Chiar și în condițiile reintroducerii canalelor ProTV, Romtelecom va păstra în grilele Dolce TV canalele BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News. Aceste canale, introduse începând cu 3 ianuarie 2013, rămân în continuare disponibile în toate pachetele de bază pentru platformele de televiziune prin satelit și televiziune prin internet – IPTV, cu titlu gratuit şi promoţional, până la 31 martie 2013. După această dată, canalele respective vor rămâne în grilele Dolce TV, urmând să fie redistribuite în mod diferit în pachetele de programe.

„Romtelecom se bucură că demersurile sale pentru continuarea negocierilor au dus la găsirea unei soluţii pentru retransmiterea canalelor Pro TV fără costuri suplimentare pentru clienţii săi”, se arată în anunţul companiei telecom.

În procesul de reintroducere a canalelor ProTV în grilă, există posibilitatea apariției unor disfuncționalități temporare ale altor canale, mai spun cei de la Romtelecom.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...