LSSPA-SNSPA acuză Primăria Capitalei că își continuă războiul împotriva studenților, refuzând să acorde subvenția de 90% pentru decontarea abonamentelor STB

Liga Studenţilor din SNSPA a transmis astăzi un comunicat în care atacă vehement Primăria Municipiului București, pe care o acuză că se află în plin război împotriva studenților. Instituției i se reproșează că refuză să se respecte Legea 199/2023, intrată recent în vigoare, și să acorde subvenția de 90% la transportul local pentru studenţi.
Cristian Negrei - joi, 07 sept. 2023, 18:05
LSSPA-SNSPA acuză Primăria Capitalei că își continuă războiul împotriva studenților, refuzând să acorde subvenția de 90% pentru decontarea abonamentelor STB

Potrivit asociației studențești, Societatea de Transport București (STB) rămâne, în prezent, singura entitate care refuză să se conformeze dispozițiilor legale, după ce operatorii de transport feroviar şi subteran au început să emită titluri de călătorie reduse cu 90%.

Mai mult decât atât, Liga Studenţilor din SNSPA precizează că batjocura faţă de studenţi nu se opreşte aici,în condițiile în care Primăria Capitalei a adus în dezbatere publică un proiect ce vizează încetarea activităţii Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, instituție care avea ca scop implementarea, derularea şi dezvoltarea de proiecte şi programe adresate studenţilor şi tinerilor cu varsta cuprinsa între 18-35 de ani din mediul universitar bucureştean.

„Pentru indeplinirea obiectului său de activitate, Centrul de Tineret al Municipiului București acorda sprijin financiar in vederea implementarii unor proiecte şi programe în domenii relevante de interes local, precum „sport”, “educaţie’’ in toate formele sale”, “cultura”, „artistic”, „turistic”, ecologic, multimedia … si asigura cadrul de implementare necesar dezvoltarii unor relaţii de cooperare la nivel naţional şi internaţional, benefice pentru tinerii din Municipiul Bucureşti – extras din RAPORTUL de SPECIALITATE privind încetarea activităţii Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, serviciu de interes local finanţat din subvenţii acordate de la bugetul local al municipiului Bucureşti DCIT 148463/5.09.2023.

Centru care a servit ca spaţiu destinat tuturor tinerilor bucureşteni pentru a-şi desfăşura diversele activităţi sau pur şi simplu pentru a se relaxa împreună, devine acum, încă un proiect ce deranja bugetul Primăriei prin simplul fapt că era o facilitate acordată tinerilor. Lansarea Centrului a avut loc în 2019, acesta fiind de fapt înfiinţat în noiembrie 2016, prin urmare, din 7 ani de funcţionare, acesta a servit doar 4 ani intereselor tineretului din Capitală, neatingându-şi potenţialul maxim din acelaşi motiv pentru care PMB doreşte închiderea acestuia, anume, lipsa de finanţare”, se precizează în comunicatul transmis de LSSPA-SNSPA.

Asociația reamintește faptul că legea nu lasă loc de interpretare atât în ceea ce priveşte acordarea subvenţiilor la transport, cât şi în domeniul de tineret, care oricum, la nivel naţional, reprezintă o carenţă vizibilă, raportat la numărul de Centre pentru Tineret funcţionale, ci mai ales, destinate Tineretului.

‘’Observ că latura de tineret este în continuare neglijată în mod flagrant într-o capitală Europeană ce are aspiraţii de a se numi Capitală de Tineret, dar continuăm să practicăm politică de mâna a doua, prin a ne eschiva întotdeauna în spatele unei lipse de buget, care, nu este nici pe departe afectat de subvenţionarea călătoriilor la transportul local, sau menţinerea Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti capacitat. Am fost uimit să văd acest proiect intrat în dezbatere publică prin simplul fapt că acesta nu a sprijinit doar Liga Studenţilor din SNSPA, ci i-am fost alături încă de când activam în Asociaţia Elevilor şi Bucureşti şi Ilfov, unul dintre primii parteneri ai Centrului, chiar de la lansarea acestuia. Fie că am avut nevoie de un spaţiu de şedinţe, training-uri, discuţii libere sau momente de socializare, nu ne-am lovit niciodată de un refuz.

Tot aici, la CTMB, am pus bazele Ligii Studenţilor din SNSPA, căci acolo au fost iniţiate primele discuţii şi acte de înfiinţare, într-una din sălile de şedinţă ale CTMB. Încă de la preluarea mandatului, actuala administraţie a subfinanţat Centrul, fapt ce a generat un dezavantaj strict pentru tinerii pentru care acesta a fost înfiinţat, prin urmare, probabil acest moment era inevitabil de vreme de Primăria Capitalei nu dădea, la propriu, nici 2 lei pe acest Centru’’, a declarat Alexandru Rădulescu, preşedinte al Ligii Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA (LSSPA-SNSPA sau Liga Studenţilor din SNSPA).

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...