1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Luca-Nicolae Iacobici a refuzat postul de membru provizoriu al directoratului Transelectrica

Transportatorul national de energie electrică Transelectrica a anunţat că Luca Nicolae Iacobici a informat compania luni că nu acceptă mandatul de membru provizoriu al directoratului acordat de către Consiliul de Supraveghere în 29 mai.

14 iun, 2017 | News.ro

”Prin urmare, în data de 13 iunie, având în vedere neîndeplinirea condiţiei cu privire la numirea unui membru al directoratului (…), Consiliul de Supraveghere a constatat vacantarea unui loc în directoratul companiei începând cu data de 1 iunie”, arată un comunicat transmis miercuri de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Directoratul companiei îşi desfăşoară activitatea cu cei patru membri aflaţi în funcţie în prezent, informează compania.

Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mai mare decât veniturile.

Veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, şi are o valoare de piaţă de 2,11 miliarde lei (468,8 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO