Lucian Bode: Tronsoanele 1 și 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda ar putea fi finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri după-amiază, la finalul unei vizite efectuate pe loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda, că aceste două tronsoane ar putea fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie, precizând însă că pe lotul 2 este nevoie de o mobilizare foarte bună.
Economica.net - vin, 24 iul. 2020, 18:22
Lucian Bode: Tronsoanele 1 și 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda ar putea fi finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie

„Pe lotul 1 am constatat un miracol (…), după patru ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După patru ani de aşteptări şi de bătaie de joc, până la urmă, pentru relocarea a patru stâlpi. Acolo frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este la 90%. Nu avem, în acest moment, niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat – sfârşitul lunii noiembrie acest an”, a spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte lotul 2, Lucian Bode a menţionat că este nevoie de o mobilizare foarte bună a antreprenorului.

„Avem angajamentul lor că acest lucru se va întâmpla. Din punctul nostru de vedere, solicitarea de a acorda acea extensie de timp este fezabilă şi o vom realiza la începutul săptămânii viitoare. Aşadar, şi pentru lotul 2, cu extensia de timp acordată, termenul de sfârşitul lunii noiembrie pentru finalizarea acestor lucrări poate fi unul fezabil, un termen pe care antreprenorul şi-l asumă pentru a nu ştiu câta oară, în prezenţa noastră”, a afirmat Bode.

El a precizat că guvernul este „determinat” să construiască autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare, aşa cum s-a angajat prin Programul de guvernare şi prin Planul naţional de relansare economică.

„Suntem azi cu şantiere deschise în peste 220 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres şi variante ocolitoare, iar până la sfârşitul anului vom da ordinul de începere efectivă a lucrărilor la încă 60 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres. (…) Vom da în trafic toate loturile de autostradă finalizate, nu vom ţine un metru de autostradă-muzeu, cum, din păcate, s-a întâmplat înaintea noastră”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat vineri după-amiază şantierele loturilor 1 şi 2 de pe autostrada Sebeş-Turda.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...