1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Lucian Isar s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională

Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, şi cu alţi oficiali europeni pentru a accelera procesul de absorbţie a fondurilor europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, remis joi AGERPRES.

21 iun, 2012 | Agerpres

Conform sursei citate, ministrul român a discutat şi cu ministrul belgian al economiei, consumatorilor si pentru problemele Mării Nordului, Johan Vande Lanotte.

Discuţiile s-au referit, în principal, la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, proiectele ELI-NP 'Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics' , ,,Broadband'', Strategia Dunării şi modalităţile de dezvoltare a regiunii dunărene atât ca facilităţi de re-export cât şi ca zona de prelucrare a produselor agricole.

Au fost analizate modalităţile concrete de sprijin a clusterelor din România, atât în domeniul afacerilor, cât şi al investiţiilor în noi tehnologii şi trainingul managementului de cluster.

Totodată, în vederea pregătirii bazei pentru o cooperare efectivă în sprijinirea internaţionalizării IMM-urilor prin clustere, s-au convenit organizarea pe parcursul anilor 2012 şi 2013 a unor evenimente de matchmaking specifice, schimbul de experienţă şi bune practici privind politica competitivităţii, derularea unor programe de sprijin a creşterii competitivităţii firmelor şi modalităţi de facilitare a investiţiilor pentru achiziţionarea de noi tehnologii şi inovări.

Întâlnirile au avut loc în marja lucrărilor celei de-a V-a sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale România - Regiunea Valona, care s-a desfăşurat în perioada 20-21 iunie la Bruxelles.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO