Lucian Mărgineanu este noul director al centrului de producție Continental Automotive din Timișoara

Compania Continental anunță numirea lui Lucian Mărgineanu (foto) în funcția de director al centrului de producție Continental Automotive din Timișoara, începând cu data de 1 august. El îi urmează în funcție lui Ralf Luchs, care a ocupat această poziție timp de cinci ani și care își continuă activitatea tot în cadrul companiei.
Ion Dobreanu - mie, 10 aug. 2022, 16:23
Lucian Mărgineanu este noul director al centrului de producție Continental Automotive din Timișoara

“Vreau să îi urez mult succes lui Lucian Mărgineanu în activitățile pe care le desfășoară în România, multă energie și pasiunea cu care ne-a obișnuit deja că pune viitorul în mișcare. Ne bucurăm să îl avem alături de noi după o perioadă de timp petrecută în locații Continental din străinătate și suntem convinși de buna colaborare pe care o vom avea cu acesta. De asemenea, predecesorului său îi mulțumesc pentru toată contribuția adusă locației timișorene și îi doresc multe realizări în viitor”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România și General Manager Continental Automotive România.

Lucian Mărgineanu este angajat al Continental din 2001, făcând parte din echipa fabricii automotive din Timișoara încă de la înființarea acesteia, în 2006. În ultimii opt ani, a ocupat diferite poziții de conducere în mai multe centre de producție Continental, în China și Cehia, iar înainte să revină în Timișoara, a deținut funcția de director al fabricii din Novi Sad, Serbia.

„Centrul de producție Contiental Automotive din Timișoara s-a dezvoltat constant și organic încă din prima zi de activitate, din anul 2006. Mediul nostru de lucru este unul modern și implică echipamente, tehnologii și soluții avansate. Colegii mei își aduc contribuția zilnic la dezvoltarea industriei automotive, fabricând o gamă largă de produse atât pentru siguranța pasagerilor, cât și pentru a le oferi acestora noi experiențe la volan sau în interiorul mașinii. Produsele noastre sunt furnizate pentru clienți din toată lumea, din rândul constructorilor de automobile.

Valorile care stau la baza culturii noastre organizaționale sunt cele care ne definesc și anume: încrederea, mentalitatea de învingător, libertatea de a acționa și solidaritatea. În acest sens, continuăm să ne mărim echipa, să ne extindem portofoliul, să acționăm în direcția digitalizării și să rămânem conectați la viitorul mobilității care ne aparține”, a declarat Lucian Mărgineanu.

Aici sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual. Printre cele mai importante pot fi enumerate: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecție, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord.

Fabrica a livrat peste 147 de milioane de componente clienților, în cei peste 15 ani de activitate. De-a lungul timpului, centrul de producție s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalația de trigenerare și altele.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Te-ar mai putea interesa și
ANPC a amendat Auchan cu 750.000 de lei. 14 magazine închise temporar – Ce nereguli s-au găsit
ANPC a amendat Auchan cu 750.000 de lei. 14 magazine închise temporar – Ce nereguli s-au găsit
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de controale în ultima luna, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în......
Italia înrăutăţeşte previziunile privind evoluţia economiei în 2023, dar estimează o îmbunătăţire a finanţelor publice
Italia înrăutăţeşte previziunile privind evoluţia economiei în 2023, dar estimează o îmbunătăţire a finanţelor publice
Guvernul premierului italian Mario Draghi, aflat la final de mandat, a înrăutăţit miercuri previziunile privind creşterea ...
Comisia Europeană avertizează statele UE că o plafonare a preţului la gaze implică anumite riscuri
Comisia Europeană avertizează statele UE că o plafonare a preţului la gaze implică anumite riscuri
Comisia Europeană a atenţionat ţările membre ale Uniunii Europene că o plafonare generală a preţului gazului ar putea ...
Criza a speriat România. Populația își desființează economiile în lei de frica inflației: Răscumpărările de asigurări explodează la un nivel fără precedent, depozitele se mută pe euro
Criza a speriat România. Populația își desființează economiile în lei de frica inflației: Răscumpărările de asigurări ...
Inflația fără precedent în ultimii cel puțin 15 ani, coroborată cu devalorizarea leului în raport cu euro, au determinat ...