Coșmar pentru bucureșteni: Șantierele de la Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea, abandonate. Muncitorii nu și-au primit banii de trei luni

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea au fost abandonate, după ce muncitorii nu și-au primit salariile pe ultimele trei luni iar furnizorii nu au mai livrat materiale, nefiind plătiți la rândul lor, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Trustrului de Clădiri Metropolitane (TCM), constructorul celor două proiecte. Vezi cum arată șantierul părăsit de la Doamna Ghica, coșmarul locuitorilor din Colentina.
Anemona Andone - mie, 30 dec. 2020, 18:26

Schimbarea administrației la Primăria Capitalei face primele victime: mii de angajați ai unor companii municipale nu și-au încasat salariile pe ultimele trei luni, potrivit informațiilor ECONOMICA.NET.

Situația este cu atât mai delicată cu cât unii dintre cei afectați lucrau la marile proiecte de infrastructură din Capitală, precum Pasajul Doamna Ghica și lărgirea Prelungirea Ghencea, lăsate acum de izbeliște.

„Când era Firea, lucram în două ture, muncitorii începeau lucrările de la 7 dimineața. Încasam facturile și a doua zi plăteam furnizorii”, ne-au declarat surse din cadrul TCM.

Acestea au mai spus că angajații nu și-au primit salariile pe ultimele trei luni, cea mai recentă plată vizând o parte din lichidarea pe septembrie.

„Furnizorii sunt neplătiți, nu ne mai dau materiale. Sunt sute de somații și notificări de plată. Direcția de Mari Proiecte nu anunță nimic, dacă intră lucrările în conservare. În ritmul acesta, nu vom mai putea reporni lucrările”, au subliniat sursele noastre.

Pasionații de infrastructură au surprins la rândul lor situația de pe șantierul Pasajului Doamna Ghica, unde lucrările au fost abandonate din 7 decembrie, conform informațiilor lor.

Imaginile dezolante cu șantierul părăsit arată cum bucureștenii din zonă trebuie să circule prin noroaie și pe trotuare înguste (video jos).

Referitor la declarația edilului Nicușor Dan, potrivit căreia companiile municipale vor fi lăsate fără active, pasionații de infrastructură au atras atenția că lucrările la cele două mari proiecte din București sunt realizate cu utilaje de la Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje (CMSPP). În acest context, este neclar cum vor mai fi continuate lucrările, dacă vor mai fi reluate.

Legat de utilajele CSPP, sursele noastre din cadrul TCM au spus că valorează peste 30 de milioane de lei. „Ai un giuvaier, utilaje cu cele mai moderne dotări, cele mai bune ca performanță tehnică și le lași să ruginească”, au spus iritate sursele noastre.

ECONOMICA.NET a trimis întrebări Primăriei Capitalei cu privire la situația celor două mari proiecte de infrastructură rutieră și la miile de angajați afectați, însă până la momentul publicării acestei știri nu am primit răspunsuri.

FOTO – VIDEO: Șantierul abandonat al Pasajului Doamna Ghica ( sursa: Shoppy Infrastructure)

Te-ar mai putea interesa și
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor în 2019 a ajuns la coşurile de gunoi ale gospodăriilor, retailerilor...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...
Nicuşor Dan: Am convenit cu ministrul Energiei crearea unei centrale provizorii la fostul CET Titan
Nicuşor Dan: Am convenit cu ministrul Energiei crearea unei centrale provizorii la fostul CET Titan
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că a convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesităţii creării ...