1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Lucrările la gazoductul BRUA s-au finalizat. Prin el a început exportul către Ungaria azi la ora 7 dimineața

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian (foto), a anunțat astăzi că lucrările la gazoductul BRUA au fost finalizate. România a început chiar de sâmbătă dimineața, de la ora 7, să exporte gaze naturale în Ungaria.

28 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Anunțul a fost făcut de șeful societății de transport a gazelor naturale cu ocazia festivităților de inaugurare ale a stației de comprimare de la Jupa (județul Caraș-Severin), la care au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și ministerul Economiei Virgil Popescu

Potrivit lui Ion Sterian, valoarea investiției este de 423 de milioane de euro, asta însemnând o economie de 23 de milioane de euro, care procentual însemană 11% față de valoarea estimată din caietul de sarcini rezultată din documentația de atribuire.

Sterian a mulțumit specialiștilor din Transgaz care au asigurat tot  managementul de proiect al acestei investiții. O parte importantă a derulării proiectului a constat în identificarea proprietarilor terenurilor pe care a fost construit gazoductul. Au fost peste 22.500 de proprietari, din 11 județe, din regiuni diferite. Peste cinci sute de angajați ai Trangaz au fost implicați în această operațiune, care a dus la o eficientizare a acțiuni, spre deosebire de varianta de a implica resurse externe.

Cu ocazia finalizării BRUA, a modernizării stațiilor de comprimare de la Siliștea și de la Onești, la care lucrările s-au finalizat mai devreme cu 4 luni, Transgaz și-a îndeplinit angajamentele față de firma DG Competition (Departamentul pentru Competiție al Comisiei Europene, n.red.). Prin intermediul BRUA se asigură capacitatea bidirecțională de tranzit al gazelor naturale, mai ales a cel dintre dinspre România spre Ungaria, care e de 1,75 de miliarde de metri cubi pe an. Gazoductul este un proiect strategic care va face ca România să nu mai fie ocolită de tranzitul zonal al gazelor naturale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO