1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

After Business

Lucy Australopitecus, unul dintre strămoşii noştri, sărbătorită de Google

Lucy Australopitecus a aparţinut unei specii care a trăit acum milioane de ani şi care prezintă caracteristici atât de la oameni, cât şi de la maimuţe. Astăzi este ziua ei, şi, la cea de a 41-a aniversare a ei, cei de la Google o sărbătoresc printr-un Google Doodle, scriu cei de la The Independent.

24 noi, 2015 | ECONOMICA.net

"Lucy" este o colecţie de oase fosilizate care odată compuneau scheletul unui hominid din s0pecia Australopitecus. Lucy a trăit în Etiopia acum 3,2 milioane de ani.

Ea a fost descoperită pentru prima dată în 1973, într-o formă aproape intactă - 40% din schelet - ceea ce înseamnă enorm faţă de fosilele din aceeaşi perioadă, care, de obicei, sunt găşite incomplete şi degradate.

Iată cinci lucruri pe care nu le ştiai despre Lucy:

1. A fost botezată după numele cântecului "Lucy in the Sky with Diamonds" al celor de la The Beatles. 

După ce a făcut descoperirea, paleoantropologistul Donald Johanson s-a întors la cu echipa sa. A pus o casetă cu Beatles în casetofon şi când melodia Lucy in the Sky with Diamonds" a început, cineva din grup a venit cu ideea să numească scheletul Lucy.

2. Lucy mergea pe două picioare.

Prin studiul oaselor sale, mai ales structura genunchiului şi a curbei şirei spinării, oamenii de ştiinţă au descoperit că Lucy şi-a petrecut cel mai mult timp mergând pe două picioare, la fel ca oamenii.

3. Nimeni nu ştie cum a murit.

Nu există prea multe date care să arată cum a murit Lucy. Nu prea are urnme de dinţi nicăieri, ceea ce sugerează cănu a fost omorâtă de prădători şi nici nu a fost mâncată de alte animale după ce a murit.

4. Lucy încă trăieşte în Etiopia, foarte aproape de locul în care a fost găsită.

Scheletul lui Lucy stă departe de ochii publicului, într-o construcţie specială în incinta Muzeului Naţional din Etiopia din Addis Abada, nu foarte departe de locul în care a fost găsită. În schimb, a fost expusă pentru public o replică de plastic. Totuşi, scheletul a făcut un tur prin SUA în perioada 2007-2013.

5. Lucy era destul de scundă

Austrolopitecii mergeau în două picioare, şi arătau cumva ca oamenii, dar erau mult mai scunzi faţă de cum suntem noi acum. Lucy a murit la o vârstă tânără, însă ca adult. Ea are 1,1 metri şi cântăreşte 29 de kg.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO