1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Lufthansa a anunţat că o lună va opera doar 5% din zborurile sale

Grupul aerian Lufthansa menţine numai 5% din zborurile sale regulate până la 19 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus şi a scăderii cererii, deşi companiile sale oferă zboruri speciale pentru repatrierea cetăţenilor, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

19 mar, 2020 | Agerpres

Lufthansa a anunţat joi că va reţine la sol, temporar, 700 dintre cele 763 avioane ale grupului.

Pentru a putea repatria numărul mare de persoane în ţările lor, companiile grupului Lufthansa vor oferi zboruri speciale în toată lumea.

Preşedintele grupului Lufthansa, Carsten Spohr, a spus joi, la prezentarea rezultatelor, că "propagarea coronavirusului a adus economia mondială şi grupul nostru la un statut până acum necunoscut".

Spohr a subliniat că, momentan, nimeni nu poată să prevadă consecinţele pe care le va avea această situaţie neobişnuită, care îl obligă să aplice măsuri dureroase şi drastice.

Grupul Lufthansa a disponibilizat capacităţi suplimentare pentru a transporta mărfuri şi pentru ca lanţurile de furnizare pentru multe companii să nu se întrerupă.

"Cu cât va dura mai mult această criză, cu atât va fi mai probabil ca viitorul transportului aerian să nu mai poată fi garantat fără ajutoare de stat", a avertizat el.

Din grup fac parte companiile aeriene Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines şi Edelweiss.

Lufthansa va aplica măsuri de economisire în tot concernul,  o reducere drastică a capacităţii, program de lucru redus şi va renunţa la plata dividendelor pentru 2019.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO