Lufthansa a transportat anul trecut din România 1,3 milioane pasageri, în creştere cu 12%

Numărul de pasageri transportaţi de grupul Lufthansa şi partenerii Austrian Airlines şi SWISS Air în şi dinspre România a depăşit anul trecut 1,3 milioane, nivel record, în creştere cu 12% faţă de 2011.
Economica.net - mar, 19 feb. 2013, 09:45
Lufthansa a transportat anul trecut din România 1,3 milioane pasageri, în creştere cu 12%

Anul trecut Lufthansa a transportat 770.000 de pasageri între România şi hub-urile din Germania (Frankfurt, Munchen, Dusseldorf şi Berlin).

„Rata de creştere în România depăşeşte substanţial tendinţele traficului înregistrat de companie la nivel mondial”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene germane.

Directorul regional al grupului Lufthansa pentru Europa centrală şi de est, Ofer Kisch, a declarat că evoluţia de pe piaţa românească s-a datorat noilor rute, unei rate de ocupare a locurilor peste medie şi rentabilităţii îmbunătăţite.

Potrivit reprezentanţilor companiei, piaţa de profil din România, exceptând zborurile low-cost, a scăzut cu 5% anul trecut, iar cota operatorului aerian s-a plasat la 26%.

Compania a avut anul trecut 328 de zboruri săptămânale în România, operând din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Lufthansa a introdus anul trecut zboruri pe ruta Bucureşti-Berlin, a căror frecvenţă a crescut de la 4 la 6 zboruri săptămânale, iar în martie 2012 SWISS a majorat numărul curselor Bucureşti – Zurich la 2 zboruri zilnice.

Zborul sezonier Bucureşti – Frankfurt şi cel zilnic Bucureşti – Munchen vor fi reintroduse în program la 1 aprilie 2013.

Germanwings, parte a grupului, operează în prezent în România ruta Bucureşti – Koln, urmând să preia de la Lufthansa, în acest an, şi rutele Bucureşti – Dusseldorf şi Bucureşti – Berlin.

La nivel global, companiile care fac parte din grup au transportat în 2012 peste 103 milioane pasageri. În perioada ianuarie-decembrie 2012, Lufthansa, Germanwings, SWISS şi Austrian Airlines au transportat cu 2,4% mai mulţi călători decât în anul precedent.

Te-ar mai putea interesa și
Therme a primit ultima autorizație pentru centrala fotovoltaică de 2,2 mil. euro pe care o face în nordul Bucureștiului. Are și stocare
Therme a primit ultima autorizație pentru centrala fotovoltaică de 2,2 mil. euro pe care o face în nordul Bucureștiului. ...
Compania care administrează centrul de relaxare Therme diin nordul Bucureștiului a primit autorizația de înfiiâare a unei centrale fotovoltaice de 2,5 MWp cu stocare, proiect finanțat parțial......
Kim Jong Un a supervizat o primă simulare de „contraatac nuclear”
Kim Jong Un a supervizat o primă simulare de „contraatac nuclear”
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat primul exerciţiu militar de simulare a "activării nucleare" a ţării, drept ...
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a aprobat în noaptea de luni spre marţi proiectul de lege ce permite expulzarea în Rwanda a solicitanţilor ...
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ...