1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Lufthansa a transportat anul trecut din România 1,3 milioane pasageri, în creştere cu 12%

Numărul de pasageri transportaţi de grupul Lufthansa şi partenerii Austrian Airlines şi SWISS Air în şi dinspre România a depăşit anul trecut 1,3 milioane, nivel record, în creştere cu 12% faţă de 2011.

19 feb, 2013 | Mediafax

Anul trecut Lufthansa a transportat 770.000 de pasageri între România şi hub-urile din Germania (Frankfurt, Munchen, Dusseldorf şi Berlin).

"Rata de creştere în România depăşeşte substanţial tendinţele traficului înregistrat de companie la nivel mondial", se arată într-un comunicat al companiei aeriene germane.

Directorul regional al grupului Lufthansa pentru Europa centrală şi de est, Ofer Kisch, a declarat că evoluţia de pe piaţa românească s-a datorat noilor rute, unei rate de ocupare a locurilor peste medie şi rentabilităţii îmbunătăţite.

Potrivit reprezentanţilor companiei, piaţa de profil din România, exceptând zborurile low-cost, a scăzut cu 5% anul trecut, iar cota operatorului aerian s-a plasat la 26%.

Compania a avut anul trecut 328 de zboruri săptămânale în România, operând din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Lufthansa a introdus anul trecut zboruri pe ruta Bucureşti-Berlin, a căror frecvenţă a crescut de la 4 la 6 zboruri săptămânale, iar în martie 2012 SWISS a majorat numărul curselor Bucureşti - Zurich la 2 zboruri zilnice.

Zborul sezonier Bucureşti - Frankfurt şi cel zilnic Bucureşti - Munchen vor fi reintroduse în program la 1 aprilie 2013.

Germanwings, parte a grupului, operează în prezent în România ruta Bucureşti - Koln, urmând să preia de la Lufthansa, în acest an, şi rutele Bucureşti - Dusseldorf şi Bucureşti - Berlin.

La nivel global, companiile care fac parte din grup au transportat în 2012 peste 103 milioane pasageri. În perioada ianuarie-decembrie 2012, Lufthansa, Germanwings, SWISS şi Austrian Airlines au transportat cu 2,4% mai mulţi călători decât în anul precedent.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO