Lufthansa anunţă concedieri masive

Lufthansa va renunţa la 20% dintre poziţiile de conducere (aproximativ 200 de persoane) şi la 1.000 de angajaţi din sectorul administrativ, în cadrul planului de restructurare menit să ajute operatorul aerian german să facă faţă crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmit DPA şi Reuters preluate de Agerpres.
Economica.net - mie, 08 iul. 2020, 07:48
Lufthansa anunţă concedieri masive

Grupul Lufthansa, care are aproximativ 138.000 de angajaţi, a precizat de asemenea că îşi va reduce la jumătate investiţiile în noile aeronave, dar până în 2023 va achiziţiona până la 80 de noi avioane.

Luna trecută, acţionarii Lufthansa au votat în favoarea unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro (10,20 miliarde de dolari) convenit cu Guvernul german. Planul, care prevede că Executivul de la Berlin va dobândi o participaţie de 20% la Lufthansa, a fost aprobat prin votul deţinătorilor a peste 98% dintre acţiunile companiei aeriene.

„Plata integrală a investiţiilor şi împrumuturilor guvernamentale, inclusiv dobânzile, va reprezenta o povară suplimentară asupra companiei în următorii ani şi de aceea sunt inevitabile reducerile de costuri”, se arată într-un comunicat al Lufthansa.

Grupul Lufthansa include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...