1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Lufthansa îşi extinde operaţiunile pe segmentul low-cost achiziţionând noi avioane de la Airbus

Lufthansa va comanda de la constructorul aeronautic european Airbus 25 de noi avioane, a căror valoare de catalog se ridică la 2,5 miliarde de euro (3,24 miliarde de dolari), pentru a-şi înlocui aeronavele mai vechi şi a reduce costurile cu combustibilul, transmite Reuters.

17 sep, 2014 | Agerpres

Cel mai mare operator aerian din Germania va achiziţiona zece avioane noi pentru divizia sa low-cost Eurowings şi 15 aeronave pentru divizia sa Swiss International.

Încă 13 modele Airbus vor fi transferate de la Lufthansa la Eurowings, care îşi va extinde operaţiunile pentru a-şi majora cota de piaţă pe acest segment.

Dar eforturile Lufthansa de a-şi reduce costurile şi a-şi extinde divizia sa low-cost sunt afectate de opoziţia sindicatelor puternice din companie. Piloţii Lufthansa au anulat în ultimul moment greva prevăzută pentru marţi după ce sindicatul a primit o nouă propunere din partea conducerii companiei germane cu privire la condiţiile de ieşire la pensie a piloţilor.

În primele opt luni ale acestui an, Airbus a primit comenzi brute pentru 1.001 avioane şi a livrat 389 de aparate, în timp ce rivalul american Boeing a primit comenzi nete pentru 918 avioane.

Constructorul european a precizat că cele 279 de anulări înregistrate în acest an au fost influenţate de conversia de la un produs la altul, în condiţiile în care companiile aeriene renunţă la avioanele din actuala generaţie A320 în favoarea versiuni A320neo mai nouă şi cu un consum mai mic de combustibil.

Pe ansamblul acestui an, Airbus şi-a propus să livreze un număr de avioane similar cu cel înregistrat anul trecut, când a livrat 626 avioane de pasageri. Boeing vrea să livreze 715-725 de avioane de pasageri în 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO