Lufthansa Group cumpără 41% din compania italiană ITA Airways, fosta Alitalia, pentru 325 de milioane de euro

Grupul Lufthansa cumpără 41% din ITA Airways, deținută de statul italian, pentru 325 de milioane de euro, a anunțat grupul german într-un comunicat de presă. Acordul vine după ani buni în care Lufthansa a încercat să-și asigure o poziție și pe piața din Italia.
Andrada Ghira - vin, 26 mai 2023, 11:10
Lufthansa Group cumpără 41% din compania italiană ITA Airways, fosta Alitalia, pentru 325 de milioane de euro

Grupul Lufthansa a semnat cu Ministerul Finanțelor și Economiei din Italia un acord pentru preluarea a 41% din compania aeriană ITA Airways, cu posibilitatea de a cumpăra și restul de acțiuni de la statul italian, dacă achiziția va primi undă verde de la autoritățile europene. Prețul ulterior pentru achiziția participației majoritare va fi stabilit în funcție de evoluția ITA Airways.

Cei 325 de milioane de euro vor veni ca majorare de capital al ITA Airways, iar autoritățile italiene vor majora și ele cu 250 de milioane de euro capitalul companiei.

ITA Airways va fi a cincea companie din grupul Lufthansa

ITA Airways va deveni al cincilea operator de zboruri comerciale din rețeaua grupului Lufthansa. Italia reprezintă cea mai importantă piață în afara țărilor de bază ale Lufthansa și a Statelor Unite. Italia este a treia cea mai mare economie din Europa în ceea ce privește produsul intern brut, puternic orientată spre export. Acesta este unul dintre multele motive pentru care călătoriile de afaceri în și dinspre Italia sunt importante, se mai arată în comunicatul Lufthansa. În plus, Italia este una dintre cele mia populare țări pentru petrecerea vacanțelor la Marea Mediterană.

„Fiind o companie tânără, cu o flotă modernă și cu un hub eficient și în expansiune pe aeroportul din Roma, ITA se potrivește perfect grupului Lufthansa.  În Milano, ITA deservește o zonă de captare puternică, care oferă, de asemenea, potențial de creștere. Ca parte a familiei Lufthansa Group, ITA se poate dezvolta într-o companie aeriană durabilă și profitabilă, care va conecta Italia cu Europa și restul lumii. În același timp, această investiție ne va permite să ne continuăm creșterea pe una dintre cele mai importante piețe ale noastre”, a spus Carsten Spohr, Chief Executive Officer al Deutsche Lufthansa AG.

ITA Airways a fost fondată în noiembrie 2020 și are aproximativ 4.000 de angajați în prezent. Cu sediul central la Roma, compania aeriană transportă peste 10 milioane de pasageri pe an și operează o flotă modernă de 66 de avioane Airbus. Hub-ul din Roma este situat ideal pentru rețelei ITA către Africa și America Latină. În prezent, compania deservește 64 de destinații: 21 rute interne, 33 internaționale și 10 rute intercontinentale.

Din grupul Lufthansa fac parte companiile aeriene: Eurowings, Eurowings Discover, Swiss și Edelweiss Air, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa Cargo și Lufthansa Technik.

La finele lunii martie, grupul avea 112.392, în creștere cu 8% față de primele trei luni din 2021.

Foto: Lukas Souza via Unsplash

Te-ar mai putea interesa și
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Platforma de socializare Twitter va începe în scurt timp să-i plătească pe creatorii de conținut certificați pentru reclamele din textele lor, o sumă de 5 milioane de dolari fiind alocată......
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta „persona non grata”
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta ...
Declararea de către Guvernul sudanez a emisarului ONU ca "persona non grata" este "contrară" principiilor Naţiunilor Unite ...
Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare în ancheta privind documentele luate de el din arhiva Casei Albe
Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare în ancheta privind documentele luate de el din arhiva Casei Albe
Fostul președinte american Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare, în special "reţinerea de informaţii privind ...
Fostul premier britanic Boris Johnson demisionează din Parlament, din cauza anchetei „Partygate” în care este cercetat
Fostul premier britanic Boris Johnson demisionează din Parlament, din cauza anchetei „Partygate” în care este ...
Fostul premier britanic Boris Johnson a anunţat vineri seară că va preda mandatul său de deputat, invocând ancheta parlamentară ...