Lufthansa şi Condor vor să cumpere o parte din avioanele Air Berlin

Compania aeriană germană Condor, parte a grupului britanic din domeniul turismului Thomas Cook, şi gigantul Lufthansa sunt interesate să preia o parte din avioanele companiei aeriene germane Air Berlin, aflate în insolvenţă, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din apropierea negocierilor.
Economica.net - joi, 24 aug. 2017, 15:53
Lufthansa şi Condor vor să cumpere o parte din avioanele Air Berlin

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat săptămâna trecută în insolvenţă, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar.

În prezent, mai multe companii concurează pentru preluarea unor părţi din activele şi angajaţii Air Berlin, dobândind şi acces la sloturile de decolare şi aterizare pe care Air Berlin le deţine pe aeroporturi precum Duesseldorf, Berlin, Munchen şi Hamburg.

Condor ‘este pe punctul de a elabora o ofertă concretă’, a declarat una dintre surse, adăugând că subsidiara Thomas Cook este interesată în special în cursele Air Berlin de distanţe scurte, dar şi de unele curse de distanţe lungi.

În cazul Lufthansa, primul ofertant cu care Air Berlin a avut miercuri discuţii cu privire la vânzarea unor active, sursele au precizat că cea mai mare companie aeriană a depus o ofertă de preluare a Niki, divizia din Austria a Air Berlin, precum şi a altor avioane în schimbul unei sume de cel puţin 100 de milioane de euro. În total, Lufthansa vrea să preia 90 de avioane Air Berlin, pachet în care sunt incluse şi cele 38 de avioane pe care le-a închiriat deja.

Sursa a adăugat că cel mai probabil acordul va viza vânzarea a 80 de avioane Air Berlin către Lufthansa, 24 către Condor şi 40 către easyJet.

În prezent, cele aproximativ 140 de avioane ale Air Berlin continue să zboare graţie unui credit punte de 150 de milioane de euro oferit de Guvernul de la Berlin.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...