Lufthansa vrea ca în vară să vândă active de un miliard de euro

AGERPRES - mie, 10 mart. 2021, 21:38
Lufthansa vrea ca în vară să vândă active de un miliard de euro

Lufthansa intenţionează să lanseze în vară un program de vânzare de active, sperând să obţină un miliard de euro în urma instrăinării subsidiarei Airplus, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, relatează Agerpres.

Ca şi rivalele sale, operatorul aerian german trebuie să facă faţă crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), care a dus la restricţii de călătorie pe plan global.

În iunie, acţionarii Lufthansa au votat în favoarea unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro convenit cu Guvernul german. Planul, care prevede că Executivul de la Berlin va dobândi o participaţie de 20% la Lufthansa, a fost aprobat prin votul deţinătorilor a peste 98% dintre acţiunile companiei aeriene. De asemenea, Lufthansa va renunţa la 20% dintre poziţiile de conducere (aproximativ 200 de persoane) şi la 1.000 de angajaţi din sectorul administrativ.

Citiți și: Lufthansa urmează exemplul rivalului British Airways şi elimină gustările gratuite pentru pasagerii de la clasa economy (economica.net)

Conform surselor, Lufthansa lucrează cu Goldman Sachs la planul de vânzare al Airplus, afacerea care gestionează cheltuielile de călătorie.

Reprezentanţii Lufthansa şi ai Goldman Sachs nu au dorit să comenteze informaţia.

Directorul financiar Remco Steenbergen anunţa săptămâna trecută că Lufthansa va evalua opţiunile strategice pentru Airplus şi afacerea internaţională a LSG, după ce va evalua aceste afaceri.

Citiți și: Consiliul de supervizare al Lufthansa și-a dat acordul pentru implementarea planului de salvare de 9 miliarde de euro propus de Berlin (economica.net)

De asemenea, Lufthansa ia în considerare o listare sau o vânzare a unei participaţii în divizia de mentenanţă – Lufthansa Technik – a declarat Steenbergen.

Anul trecut, operatorul aerian german a înregistrat pierderi record de 6,7 miliarde de euro.

Grupul Lufthansa include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...